Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Waarom CISO’s moeten inzetten op XDR

Extended Detection and Response (XDR) heeft de laatste jaren veel aandacht gekregen. Een XDR-oplossing kan, wanneer deze correct wordt ingezet, meerdere geïsoleerde beveiligingstools met elkaar verbinden. Niet alleen neemt hierdoor de complexiteit af, er kan ook een snellere detectie en respons plaatsvinden.

Volgens IBM’s zesde Cyber Resilient Organization Study heeft 31% van de ondervraagde organisaties reeds een XDR-oplossing geïmplementeerd. 76% van de organisaties die deze overstap maakte, geeft aan dat XDR de cyberweerbaarheid van hun organisatie versterkte.

Uit ondezoek van Information Technology IT News blijkt dat in 2022 de wereldwijde markt voor XDR-oplossingen werd geschat op 929,36 miljoen USD. Er wordt verwacht dat dit cijfer in 2028 bijna verdriedubbelt naar 2650,28 miljoen USD.

Niet overtuigd dat XDR je beveiligingsstrategie kracht kan bijzetten? Vijf argumenten waarom reactieve beveiliging de weg vooruit is:

1. Zet in op sterke EDR-fundamenten

XDR is gebaseerd op de fundamenten van Endpoint Detection and Respons (EDR) en biedt dezelfde voordelen. Wel gaat het een stapje verder dan alleen de beveiliging van endpoints. Het biedt detectie en respons voor je gehele IT-netwerk. Het geeft je IT-team meer inzicht in het hedendaagse dreigingslandschap en geeft je de mogelijkheid om deze inzichten te analyseren. Het vermogen van EDR om aan real-time detectie en response te doen, kan door XDR op grotere schaal worden toegepast. Bedreigingen op je netwerk kunnen, bijvoorbeeld, eerder worden geïdentificeerd en daardoor worden verholpen nog voor ze een impact hebben gehad op je organisatie. XDR biedt je als het ware een overzicht van alles wat er zich afspeelt in je organisatie. 

2. Maximaliseer de waarde van je huidige investeringen

Hoe zorgt XDR ervoor dat je de waarde van je investering kunt maximaliseren? XDR concentreert zich op back-endanalyses en workflows en kan worden geïntegreerd met reeds geïmplementeerde technologieën. Deze flexibiliteit is voorveel organisaties erg belangrijk net omdat ze heel wat zouden verliezen als ze deze tools buiten gebruik zouden moetenstellen. Daarnaast brengt het vervangen van je tools een nieuwe leercurve en kersverse lasten met zich mee. XDR biedt organisaties de mogelijkheid om gebruik te maken van haar huidige vloot door bestaande technologieën met elkaar te verbinden.  

Security structure

3. Verhoog de efficiëntie van je beveiligingsteam

In het Forbes IT Skills Gap Report 2023 wordt gesteld dat 93% van de 500 ondervraagde organisaties een tekort aan IT-vaardigheden heeft. Door het snel veranderende IT-landschap, blijft deze vaardigheidskloof groeien. Een XDR-oplossing kan onderbemande IT-teams deze kloof helpen dichten. Cyberbeveiligingsanalisten staan onder druk, maar de implementatie van een XDR-oplossing zou beteken dat kwaadaardige activiteiten automatisch opgespoord én verholpenkunnen worden. Dit vereenvoudigt de taak van IT-analisten drastisch en verlost hen van de toenemende druk.

4. Krijg aanvallen sneller onder controle door middel van automatisering

Automatisering is cruciaal om de waarde van je bestaande tools te optimaliseren en je IT-team te ontlasten. Ook verbetert automatisering detectie en respons. Het vermindert de manuele inspanning en verlaagt de vaardigheidsdrempel bij het reageren op waarschuwingen. Kortom, je team wordt ontlast en dreigingen zijn sneller onder controle. 

5. Lever meetbare resultaten op

88% van de organisaties classificeert cybersecurity als een bedrijfsrisico, zo blijkt uit een studie van Gartner. Deze toenemende ongerustheid betekent een verhoogde druk op IT-teams om concreet bewijs te leveren dat het bedrijf beschermd is tegen het veranderende dreigingslandschap nu er meer wordt geïnvesteerd in het aanscherpen van de beveiligingsstrategie. XDR zorgt ervoor dat er geen bewijs meer geleverd hoeft te worden aan het bestuur. Afwijkendgedrag wordt voortaan automatisch opgespoord en dit in de gehele IT-infrastructuur. Daarnaast kan XDR ook sluipgedrag in de gaten houden en bestandloze aanvallen, laterale bewegingen en actief uitvoerende rootkits efficiënt identificeren. Zo heb jij voortaan weer vertrouwen in de beveiligingsstrategie van je organisatie.

Hoe we kunnen helpen

Als beveiligingsexpert beschikken we over de nodige kennis en expertise om de juiste beveiligingsoplossingen voor jouw organisatie te identificeren, te testen en uit te rollen, samen met een reeks aan managed services. Wil je meer weten over hoe wij je beveiligingsstrategie kunnen aanscherpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op via hello@blaud.com.

Content afkomstig van SentinelOne

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer