Icoon Over Ons

Blogs

Managed SIEM: Wat is het én hoe versterkt het cyberveerkracht?

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Vijf cybersecurity tips om Kerst veilig door te komen

Kerst staat in het teken van liefde, vreugde, gezellig samenzijn en … cybercriminaliteit. Wereldwijd staan cybercriminelen te popelen om organisaties aan te vallen in de hoop dat de aanval bij een aantal van de doelwitten zal slagen. Om je het jaar goed te helpen inzetten delen onze cybersecurity experts enkele tips om aanvallers een stapje voor te blijven tijdens de kerstperiode.

Terwijl organisaties zich klaarmaken voor de kerstdagen bereiden cybercriminelen zich voor om hun slag te slaan. Een groot deel van je werknemers sluit hun computer voor een langere tijd af tijdens de feestdagen, wat cybercriminelen extra tijd geeft om onopgemerkt rond te neuzen in je systemen.

Benieuwd naar hoe je je organisatie en werknemers veilig kunt stellen tijdens de kerstperiode? We delen enkele tips om je cyberbeveiligingstrategie aan te scherpen tijdens deze risicovolle periode.

Investeer in bewustwording

Uit onderzoek van het World Economic Forum blijkt dat 95% van cyberincidenten teruggeleid kan worden naar menselijke fouten. Werknemers ondernemen geregeld onbewust activiteiten die je beveiligingsstrategie in gevaar kunnen brengen. Denk maar aan het openen van onbetrouwbare links, het ingaan op phishing e-mails of het verkeerd omgaan met gevoelige informatie. Aangezien er voortdurend nieuwe dreigingen opduiken, is het van belang dat je werknemers weten waar ze op moeten letten. Om voorbereid te zijn op mogelijke inbreuken, zijn gebruikerseducatie en bewustwordingstrainingen gevolgd door een officieel cybersecuritytrainingsplan van vitaal belang.

Schakel multifactorauthenticatie in

Een wachtwoord kan eenvoudig gekraakt worden of op straat belanden na een datalek. Om cybercriminelen een stapje voor te blijven, is het belangrijk om extra beveiligingslagen in de bouwen. Multifactorauthenticatie, bijvoorbeeld, geeft je de mogelijkheid om een tweede authenticatiefactor, zoals een beveiligingscode, telefoontje of pushbericht, in te schakelen. Zo staat een aanvaller die erin slaagt om het wachtwoord van één van je medewerkers te kraken, alsnog voor een gesloten deur.

Hanteer een Zero Trust-framework

De perimeter is veranderd. De traditionele manier van perimeterbeveiliging schiet tekort als het gaat om het beschermen van gegevens, toepassingen en software in de cloud. Een Zero Trust-model is zo gebouwd dat het veilige toegang van op afstand mogelijk maakt. Door over te stappen van een perimeter op locatie naar eentje gebaseerd op identiteit en toegang, moeten alle gebruikers, zowel intern als extern, zich authentiseren en autoriseren wanneer ze toegang willen tot je bedrijfsmiddelen. Door de toegang tot gebruikers en apparaten te onderwerpen aan geavanceerde oplossingen voor identiteitstoegang, maximaliseer je de zakelijke waarde van je gevoelige gegevens en minimaliseer je het risico voor een inbreuk op beveiliging en compliance. Een win-win.

Werk proactief, niet reactief

Wacht niet met reageren tot een cybercrimineel een zwakke schakel ontdekt en uitbuit, onderneem proactief actie om er zeker van te zijn dat je systemen beveiligd zijn en blijven. Threat Hunting, penetratietests, patchbeheer en proactieve netwerk- en endpoint security zijn uitstekende manieren om een aanval te voorkomen nog voor hij plaatsvindt.

Zorg dat je een back-up plan hebt

Het is cruciaal om je voor te bereiden op ongunstige scenario’s. Ook al heb je wellicht maatregelen genomen om cyberaanvallen te voorkomen, hoe je reageert op een inbreuk kan het verschil maken tussen een kleine of een grote verstoring. Om bedrijfsonderbrekingen en gegevensverlies te beperken, is het essentieel om een uitwijk- en herstelplan op te stellen en te toetsen aan de praktijk.

Hoe Blaud kan helpen

Als Microsoft Solutions-partner en lid van de Microsoft Intelligent Security Association (MISA) beschikt Blaud over de nodige expertise op het gebied van privacy- en gegevensbescherming om je gegevens te beheren en te beschermen en je compliance-strategie aan te scherpen. Wil je meer weten over hoe wij je beveiligingsbeleid kunnen aanscherpen? Plan dan vandaag nog een één-op-één sessie in met één van onze beveiligingsexperts via hello@blaud.com.

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Managed SIEM: Wat is het én hoe versterkt het cyberveerkracht?

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Wat is voorwaardelijke toegang? 

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Wat is Microsoft Azure B2B?

Lees Meer