Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Wat is Samsung KNOX Suite

Onder Samsung KNOX vallen verschillende mobile securityoplossingen van Samsung, gericht op het beveiligen en beheersbaar maken van Samsung devices. Samsung KNOX kan, naast Samsung toestellen, ook goed functioneren op andere Android en iOS apparaten.

Bij Blaud zijn wij gespecialiseerd in deze securityoplossingen van Samsung.

Visie

De mobiele devices van Samsung zijn ongekend populair op de Nederlandse zakelijke markt vanwege hun hoogwaardige kwaliteit. Diezelfde hoge kwaliteitseis stellen ze aan hun securityproducten.

Blaud is sinds de introductie van Samsung KNOX workspace in Nederland een directe Tier 1 consultancypartner van Samsung. Dat betekent dat we diepgaande kennis hebben over Samsung KNOX, volledig achter deze productrange staan en zeer goed kunnen adviseren over het gebruik ervan.

 

Aanpak

Bij Blaud ondersteunen we diverse organisaties en hardware- en telecompartners in Nederland met advies, implementatie en support voor Samsung KNOX producten. Ook is Blaud nauw betrokken bij de productontwikkeling van nieuwe en bestaande Samsung KNOX oplossingen.

Wat jouw behoefte ook is, met onze kennis en ervaring helpen we je met het optimaal inzetten van Samsung KNOX.

Samsung KNOX Suite: De complete oplossing voor de zakelijke markt

Voor de zakelijke markt levert Samsung verschillende KNOX producten die organisaties ondersteunen bij het beheren, uitrollen en updaten van devices. Het MDM-platform KNOX Manage voor beheer, KNOX Mobile Enrollment voor het slim uitrollen van toestellen en KNOX E-FOTA One voor het updaten van firmware of security updates.

KNOX Suite is een bundel van alle Samsung KNOX licenties waarbij organisaties met een grote hoeveelheid Samsung toestellen gebruik kunnen maken van al deze software om veiligheid, beheersbaarheid en tijdsbesparing te realiseren voor de eindgebruiker en het IT-team.

KNOX Platform For Enterprise

Knox Platform for Enterprise (KPE) beschermt je zakelijke apparatuur en gegevens op overheidsniveau. Het biedt een uitgebreide set aan mogelijkheden om het leven van IT-admins te vereenvoudigen, de gegevensbeveiliging te versterken en de hardware-integriteit te verbeteren. Ook bouwt het verder op de krachtige beveiliging van Android Enterprise met extra mogelijkheden voor bescherming en beheer. De sterke beveiligingsmogelijkheden zijn goedgekeurd door verschillende overheden en overheidsinstanties wereldwijd (bijv. U.S Department of Defence, UK NCSC, France ANSSI, enz.) wat aantoont dat de solution voldoet aan zeer strenge beveiligingseisen.

KNOX Mobile Enrollment

Het volledig inrichten van een nieuw zakelijk toestel kost een helpdeskmedewerker gemiddeld 20 tot 45 minuten. Bij grote aantallen wordt hier al snel enorm veel tijd aan gespendeerd. Met KNOX Mobile Enrollment is het mogelijk om nieuwe zakelijke Samsung toestellen voor de eerste activering te koppelen aan een MDM-profiel.

Wanneer deze koppeling heeft plaatsgevonden zal de Samsung smartphone of tablet bij eerste activatie een snel uitrolproces doorlopen waarna het binnen enkele minuten volledig geconfigureerd is met het vooraf bepaalde profiel. De meeste Samsung toestellen zijn geschikt voor Samsung KNOX Mobile Enrollment maar dienen verplicht door een erkende reseller van deze dienst te worden aangeschaft.

KNOX Manage

De Mobile Device Management oplossing van Samsung heet KNOX Manage. Dit product richt zich op het beheren en beveiligen van smartphones en tablets van een organisatie. Het portaal van Samsung KNOX Manage staat in de cloud, is gebruiksvriendelijk en biedt een overzicht van alle devices van de medewerkers. Als IT-organisatie krijg je de mogelijkheid om het toestel te voorzien van instellingen, policies en applicaties.

Afhankelijk van het doel waarop het toestel gebruikt dient te worden kan worden bepaald of er een open of gesloten profiel geconfigureerd wordt. Zowel privé (Bring Your Own Device) als zakelijke toestellen kunnen binnen Samsung KNOX Manage juiste configuraties meekrijgen. Dit geldt voor zowel Samsung, overige Android toestellen als iOS apparaten.

KNOX E-FOTA One

Een verouderd Operations System (OS) is regelmatig de ingang voor malafide software om een toestel te doen infecteren. Het adequaat en tijdig uitvoeren van updates op het besturingssysteem of van security updates, wordt door een groot deel van de gebruikers niet gedaan. Met E-FOTA One ben je als IT-beheerder in control over dit proces. OS en security updates dienen door de gebruiker binnen een bepaalde periode zelfstandig te worden uitgevoerd. Als dit niet gebeurt zal de update’s nachts automatisch alsnog plaatsvinden.

Naast het geforceerd updaten van een OS of security patch biedt E-FOTA One ook de mogelijkheid om deze juist bewust tegen te houden voor een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij het willen testen van een kritische applicatie op het nieuwe OS, voordat deze direct actief wordt onder alle gebruikers.

KNOX Asset Intelligence

Knox Asset Ingelligence is gericht op het verbeteren van het beheer, de productiviteit, en de levenscyclus van je zakelijke apparaten met gegevensgestuurde intelligentie. Het is een applicatie die wordt geïnstalleerd op je zakelijke apparaten en verzamelt gegevens over het gebruik van apps, de gezondheidstoestand van de batterij, het gebruik van (draadloze) verbindingen en meer. Prestatieproblemen worden gemeld van zodra ze zich voordoen. Met het eenvoudige, aanpasbare dashboard worden de apparaatgegevens onmiddellijk omgezet in nauwkeurige analyses.

Door deze gegevens te verzamelen en te analyseren, kan je organisatie proactief maatregelen nemen die de stabiliteit en prestaties van zowel hardware als software verbeteren en bedrijfsstoringen voorkomen nog voor ze zich voordoen.

KNOX Capture

Knox Capture verbetert de mobiliteit en productiviteit van je medewerkers in het veld door smartphones en tablets te transformeren in geavanceerde barcodescanners. Ze kunnen barcodes lezen, verwerken en de informatie exporteren naar andere applicaties.

KNOX Remote Support

Met Knox Remote Support kun je apparaten op afstand bedienen en troubleshooten. Zo kunnen beheerders het scherm van het apparaat overnemen en direct vanaf hun PC de besturing beheren. Daarnaast is het mogelijk om bestanden heen en weer te sturen en is er de optie om screenshots en schermopnames te maken. Dit hands-on, interactieve proces minimaliseert de tijd en moeite die aan het oplossen van IT-problemen wordt besteed.

KNOX Authentication Manager

Knox Authentication Manager is een autofill-service voor volledig beheerde Samsung-apparaten. Knox Authentication Manager faciliteert gezichtsherkenning om het inloggen op gedeelde apparaten te versnellen, elimineert verificatieproblemen door gebruikersgegevens op te slaan en automatisch in te vullen voor elke productiviteitsapp, en synchroniseert gebruikersprofielen op een veilige manier.

KNOX Configure

In sommige situaties is het gewenst om een smartphone of tablet volledig vast te zetten in het gebruik van slechts één of enkele applicaties. Denk aan een tablet voor het opnemen van bestellingen in een restaurant met een bestelapp, de zorgverlener met het EPD in de vorm van een kiosk-applicatie of een servicemonteur die al zijn werkzaamheden rapporteert in een CRM-systeem.

KNOX Configure is een softwareoplossing die het creëren van en kiosk-mode op een Samsung smartphone of tablet mogelijk maakt. Daarnaast bevat deze oplossing ook een slimme uitrol tool om het toestel binnen enkele minuten op afstand gebruiksklaar te hebben.

Welke apparaten zijn beveiligd met Samsung KNOX?

Knox Version 3.10 – Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 Ultra, Galaxy A23 5G, Galaxy A33 5G, Galaxy A34 5G, Galaxy A52 5G, Galaxy A52s 5G, Galaxy A53 5G, Galaxy A54 5G, Galaxy S21 5G, Galaxy S21 FE 5G, Galaxy S21 Ultra 5G, Galaxy S21+ 5G, Galaxy S22, Galaxy S22 Ultra, Galaxy S22+, Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+, Galaxy Tab Active4 Pro, Galaxy Tab Active4 Pro 5G, Galaxy Tab Active5 5G, Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Ultra, Galaxy Tab S9 FE, Galaxy Tab S9 FE+, Galaxy Tab S9 Ultra, Galaxy Tab S9+, Galaxy XCover 6 Pro, Galaxy XCover 7 5G, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Z Flip4 5G, Galaxy Z Flip5, Galaxy Z Fold3 5G, Galaxy Z Fold4 5G, Galaxy Z Fold5.

Knox Version 3.9 – Galaxy A23 5G, Galaxy A32, Galaxy A32 5G, Galaxy A33 5G, Galaxy A52, Galaxy A52 5G, Galaxy A52s 5G, Galaxy Note20, Galaxy Note20 5G, Galaxy Note20 Ultra 5G, Galaxy S20, Galaxy S20 5G, Galaxy S20 FE, Galaxy S20 FE 5G, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20+, Galaxy S20+ 5G, Galaxy S21 5G, Galaxy S21 FE 5G, Galaxy S21 Ultra 5G, Galaxy S21+ 5G, Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Tab A9, Galaxy Tab A9 LTE, Galaxy Tab A9+, Galaxy Tab A9+ 5G, Galaxy Tab Active3, Galaxy Tab Active4 Pro 5G, Galaxy Tab S7, Galaxy Tab S7 FE, Galaxy Tab S7 FE 5G, Galaxy Tab S7+, Galaxy Tab S8+, Galaxy Tab S9 5G, Galaxy Tab S9 FE, Galaxy Tab S9 FE 5G, Galaxy Tab S9 FE+ 5G, Galaxy Tab S9 Ultra 5G, Galaxy Tab S9+ 5G, Galaxy XCover 5, Galaxy XCover 6 Pro, Galaxy XCover Pro, Galaxy Z Flip5.

Knox Version 3.8 – Galaxy Note10, Galaxy Note10+, Galaxy Note10+ 5G, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e.

N/A – Galaxy A14 5G

Relevante Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer