Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Mobile Consultancy

Voor een krachtige mobiele organisatie

Bij Blaud staan we met onze Mobile Consultancy garant voor een krachtige en zorgeloze inbedding van jouw mobiele strategie in de organisatie. Hiervoor hebben we een gefaseerde werkwijze waarmee we, samen met verschillende belanghebbenden uit de organisatie, de huidige situatie, de plannen en ambities in kaart brengen en omzetten tot het uitvoeren van concrete acties – van inventarisatie tot implementatie en van uitrol tot support.

Herkenbaar?

  • Collega’s willen Bring Your Own Device maar jij bent niet comfortabel bij de juridische implicaties ervan.
  • Je wilt meer data beveiliging zonder de gebruiksvriendelijkheid aan te tasten.
  • Een bedrijfsproces kan zoveel efficiënter met een app. Waar begin je?

Onze visie en aanpak

Mobile consultancy is een gestructureerde aanpak om de mobiele strategie te ontwikkelen, implementeren en te ondersteunen. We beginnen met het in kaart brengen van eisen en ambities met een Mobile Assessment: sparren, inventariseren en visualiseren met verschillende stakeholders uit verschillende disciplines in jouw organisatie. Het ontwikkelen van een mobiele strategie is namelijk multi-disciplinair.

Vertrekpunten en kaders

De vertrekpunten van ons assessment zijn altijd Mens, Organisatie en Techniek. Als eerste onderzoeken we de huidige situatie. Welke werkprocessen zijn er? Wat is de rol van de medewerker in het werkproces? Welke technische middelen zijn van toepassing? Zijn er juridische en/of financiële kaders? Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen die wij samen gaan beantwoorden. Vanuit de huidige situatie gaan we, samen met jouw organisatie, de gewenste situatie beschrijven. In de gewenste situatie houdt Blaud vanzelfsprekend rekening met nieuwe technologieën en wetgeving.

Het assessment inventariseert bij een dwarsdoorsnede van jouw organisatie de huidige en gewenste situatie. Op basis van deze informatie ontwikkelt Blaud een realistische en gefaseerde aanpak. Deze aanpak gebruiken we om samen met jouw collega’s, je leveranciers en je businesspartners de mobiele ambities te verwezenlijken.

6- fasen Aanpak Blaud

1. Inventarisatie

De huidige situatie wordt in kaart gebracht in verschillende sessies met medewerkers. Deze analyse heeft als doel inzicht te verkrijgen wat er op dit moment wordt aangeboden aan de gebruikers. Daarnaast zal ook de toekomstige, gewenste situatie omtrent mobiel werken en de vervanging van de huidige oplossing in kaart gebracht worden doormiddel van interviews en sessies. Blaud raadt aan interviews te plannen met een brede representatie van de gebruikers en beheerorganisatie.

2. Design

Omdat wij van Blaud zeker willen zijn dat we leveren wat jullie wensen zal er een design gemaakt worden. Dit design is de blauwdruk waarop de implementatie gedaan zal gaan worden. Het design kan dan ook in de verdere stappen van het project gebruikt worden als naslagwerk. Fase 2 is een fase die voornamelijk door Blaud zal worden uitgevoerd, waarbij jullie nog wel een controlerende en validerende rol hebben.

Resultaat: Design, Projectplan, Enrollmentplan, Communicatieplan en Opleidingsplan

3. Implementatie

Wanneer het design akkoord is bevonden zal er door Blaud worden overgegaan tot implementatie. Alle input die Blaud heeft verzameld en het design zullen omgezet worden in een maatwerk inrichting is de gekozen MDM-omgeving.

Resultaat: Werkende omgeving op basis van Design

4. Kennisoverdracht

Uiteraard laten onze specialisten jullie niet met lege handen achter en zullen zij jullie van alle informatie voorzien waar er behoefte ligt. Zo kunnen wij op vele manieren jullie organisatie en medewerkers up-to-speed brengen, dit kan “een op een”, klassikaal, op locatie, bij Balud in de Meern of zelfs indien gewenst met remote sessies.

Resultaat: Admin Training, Helpdesk Training, Documentatie en Handleidingen

5. Enrollment

Het uitleveren en configureren van smartphones en tablets kan een tijdrovende bezigheid zijn. Het kan voor de medewerker frustrerend zijn om, vaak met weinig of onjuiste informatie, het apparaat bedrijfsklaar te maken. Apple, Google en Samsung hebben diverse tools ontwikkeld die de uitrol van hardware en software onder uw collega’s tot een feest maakt. Deze tools, in combinatie met de juiste voorbereiding en aandacht tijdens de uitlevering maakt uw ICT project tot een succes! Daarnaast biedt Blaud de mogelijkheid om de volledige fysieke uitrol onder medewerkers uit handen te nemen. Dit begint bij het opstellen van een uitrolstrategie, het maken van (video)handleidingen tot aan het fysiek of remote ondersteunen bij het activeren of migreren van het device met de eindgebruiker.

6. Managed Services en support

Na oplevering van de MDM-omgeving biedt Blaud de mogelijkheid op remote ondersteuning via ons skilled mobility supportteam bij incidenten of vraagstukken. Onze supportdesk is geopend van 08:30 tot 18:00 gedurende reguliere werkdagen en we zijn 24/7 te bereiken bij urgente storingen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om het volledige beheer van de MDM-omgeving bij specialisten van Blaud te beleggen. Blaud zorgt in dat geval voor de technische invulling voor het dagelijks beheer, de update en de laatste stand van de techniek.

Meer weten over Mobile Consultancy?

Neem contact met ons op! We helpen je graag.

Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer