Icoon Over Ons

Blogs

Managed SIEM: Wat is het én hoe versterkt het cyberveerkracht?

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Connect & Go

Heeft jouw IT-afdeling last van tijdgebrek? En komt dan ook nog regelmatig de vraag om smartphones, tablets en laptops uit te rollen en migreren tussendoor? Herkenbaar. We horen het bij Blaud vaak.

Meestal zitten IT-afdelingen daar niet op te wachten, want ze hebben het al druk genoeg. En omdat het efficiënt en veilig moet gebeuren, blijkt het keer op keer een tijdrovende klus die kennis en expertise vereist. Daarom hebben we bij Blaud op verzoek van onze klanten de Connect & Go dienst in het leven geroepen.

Herkenbaar voor jou?

  • Gebrek aan (extra) capaciteit op de IT-afdeling om de uitrol accuraat te verzorgen
  • Veel tijd kwijt aan onboarding en uitrol nieuwe devices en nog veel vragen bij medewerkers
  • Angst voor zakelijke toestellen die onbeheerd de deur uit gaan

Visie

De Connect & Go dienst is in het leven geroepen om de uitrol van smartphones, tablets en laptops te verzorgen voor IT-afdelingen. Blaud verzorgt ieder aspect van de uitrol en laat de daarbij horende Mobile Device Management migratie vlekkeloos verlopen. Eventueel is het mogelijk om dit te combineren met bijvoorbeeld een Simkaart wissel. Zo helpen we IT-afdelingen die doorgaans te druk zijn met onze expertise.

Aanpak

Een Connect & Go project bestaat uit twee fasen, namelijk de inventarisatie fase en de daadwerkelijke uitrolfase. Tijdens deze fasen is de Connect & Go Project Manager van Blaud leidend. De projectmanager van Blaud zal wel op een frequente basis contact hebben met de klant om samen keuzes te maken en tot het ideale resultaat te komen.

Uitrollen van nieuwe hardware

Het zakelijke gebruik van smartphones, tablets en laptops wordt steeds belangrijker in Nederland. De gemiddelde medewerker gaat steeds mobieler werken, ook als gevolg van het onomkeerbare thuiswerken. Om dit op een veilige en efficiënte manier te faciliteren, schaffen IT-afdelingen steeds vaker in grote aantallen hardware aan voor hun medewerkers.

De smartphones, tablets en laptops dienen vanuit de IT-afdeling beheerd te worden met een Mobile Device Management oplossing. Daarnaast is het uitrollen van nieuwe hardware een goed moment om medewerkers een gebruikersinstructie en een toelichting op de impact van een Mobile Device Management oplossing te geven.

 

Migreren van bestaande hardware

Bij het migreren van de Mobile Device Management oplossing in combinatie met bestaande hardware, dient er een fysieke handeling op de toestellen van de medewerkers gemaakt te worden. Het migreren van bestaande hardware geeft vaak meer uitdagingen voor een IT-afdeling en gebruiker dan het uitrollen van nieuwe hardware.

Uitdagingen die voorbijkomen voor IT-afdelingen zijn verouderde besturingssystemen van de huidige fleet hardware, privé data op het bestaande toestel, defecte hardware en het moeten uitvoeren van een factory reset bij een migratie naar een nieuwe Mobile Device Management oplossing.

Er zijn diverse mogelijkheden om deze processen te versnellen en verslimmen. Het Connect & Go team van Blaud is gespecialiseerd in het migreren en uitrollen van hardware in combinatie met een Mobile Device Management omgeving.

Sinds de introductie van de Connect & Go uitroldienst in 2020 heeft Blaud meerdere IT-afdelingen van zorginstellingen, gemeentes, advocatenkantoren en waterschappen geholpen bij de uitrol en migratie van en naar een Mobile Device Management oplossing. Blaud heeft een bewezen aanpak ontwikkeld waardoor IT-afdelingen een hoop tijd, energie en geld besparen bij een migratie naar een (nieuwe) Mobile Device Management oplossing. De focus van IT-afdelingen kan op de huidige werkzaamheden blijven liggen in plaats van maanden bezig te zijn met een uitrol.

 

Aanpak Connect & Go project

De aanpak die Blaud hiervoor heeft ontwikkeld, kenmerkt zich door twee fasen. Tijdens deze fasen is de Connect & Go Project Manager van Blaud leidend. De projectmanager van Blaud zal wel op een frequente basis contact hebben met de klant om hierin gezamenlijk keuzes te maken. Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over de in te vullen werkzaamheden.

De eerste fase bestaat daarom voornamelijk uit een grondige inventarisatie. Deze fase wordt dan ook de ‘Connect & Go Inventarisatie’ genoemd. In deze fase dienen de huidige type devices, gebruikersgroepen/persona’s en stromingen inzichtelijk te worden gemaakt. Deliverables in deze fase zijn het ontwikkelen van een projectplan, een planning en het ontwikkelen van een stappenplan voor het uitrollen van een toestel. Daarnaast bestaat er op verzoek de ruimte om een eerste instructievideofilmpje te maken die zowel medewerkers als IT-afdelingen kunnen gebruiken bij de uitrol.

 

Volgende fase

Na het afronden van de eerste fase is er een goed doordacht (stappen)plan voor het uitvoeren van de uitrol. Een IT-afdeling kan dan in overleg met Blaud beslissen waar de hulp van Blaud bij deze uitrol gewenst is. Dit betreft fase twee van de Connect & Go dienst van Blaud, namelijk de ‘Connect & Go Uitvoering’ fase. Blaud levert hiervoor indien gewenst een offerte en heeft de mogelijkheden om een uitrol compleet op zich te nemen. Hiervoor heeft Blaud het Connect & Go uitrolteam opgericht.

Het Connect & Go uitrolteam van Blaud bestaat uit getrainde medewerkers, mobile consultants en projectmanagers die de uitrol uit kunnen voeren. Voor het uitvoeren van de complete uitrol zijn meerdere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld individuele begeleiding, groepstrainingen en een centrale balie op locatie(s) waar medewerkers fysiek langs kunnen komen.

 

Corona proof uitrol

Ook een uitrol op afstand behoort tot de mogelijkheden. Het volledige project wordt dan remote uitgevoerd. Voor de daadwerkelijke uitrol zorgt Blaud dat er in fase één duidelijke instructiefilmpjes zijn gemaakt per type medewerker en toestel. De online helpdesk van Blaud met getrainde uitrolmedewerkers begeleidt de medewerkers dan bij de uitrol en migratie.

Resources

Icoon Whitepaper

White Papers

Een introductie tot Knox Suite: Secure, Deploy, Manage, Analyse

Ontdek hoe Knox Suite je kan helpen bij het efficient uitrollen, beheren, beveiligen en analyseren van je mobiele vloot tijdens de gehele levenscyclus.

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

De weg naar een toekomstbestendige moderne werkplek

Download je gratis exemplaar van onze Threat Hunting ABC's om opgewassen te zijn tegen zelfs de meest onverwachte dreigingen!

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Hoe je organisatie meer kan halen uit haar huidige technologie

A decentralised workforce and remote working practices create an attractive target for cyber criminals.

Lees Meer