Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

Pocket-BCM

Business Continuity Management on the move.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: stel uw huis staat nú in de brand en u bent niet meer in staat uw bezittingen op enige manier te redden. Welke informatie heeft u dan nú nodig om uw leven weer snel op gang te brengen? Bank- en verzekeringspapieren, identificatiedocumenten, waardepapieren belangrijke documenten en contactgegevens. Heeft u deze gegevens direct voorhanden mocht het ongeluk toeslaan?

 

Relevant

Bij bedrijven kan ook een crisissituatie ontstaan. Een crisis zal vaak materiële van aard zijn, bijvoorbeeld bij een brand. Als organisatie wilt u dan snel toegang hebben tot procedures en contactgegevens om krachtdadig het probleem het hoofd te bieden. Als bedrijf kunt u echter ook te maken krijgen met financiële- of reputatieschade. Ook in dat geval zult u acuut behoefte hebben aan actuele en voor u en collega’s relevante informatie waarmee u de continuïteitsrisico’s voor uw bedrijf kunt minimaliseren.

 

Actueel

Veel bedrijven hebben hun continuïteit voor een deel geborgd in zogenaamde Business Continuity Management processen, kortweg BCM. Dit resulteert vaak in een beschrijving van communicatieprocessen en procedures. In de meeste gevallen worden deze gegevens ergens opgeslagen in hard-copy opgeslagen in een map of op een (hopelijk) gedeelde netwerkschijf. En hier schuilt direct een probleem. Zijn u en uw collega’s nog wel in staat om uw BCM documentatie en bestanden te bereiken in geval van een brand of netwerkstoring? Zijn uw BCM gegevens wel actueel als deze in hard-copy zijn verspreid binnen uw bedrijf?

 

Portable

Als u van huis gaat zijn er drie zaken die u waarschijnlijk niet snel zult vergeten (en waarschijnlijk zelfs voor terugrijdt): uw huissleutels, uw portemonnee en uw smartphone. De smartphone is daarmee een perfecte locatie voor het opslaan van uw BCM content. Een smartphone is allways on waardoor BCM content-updates makkelijk bijgewerkt kunnen worden. Een smartphone is persoonlijk, de BCM content kan naar u gepersonifieerd (en dus voor ú relevant) gedistribueerd worden. Los daarvan zal uw smartphone in tijden van crisis uw primaire communicatiegereedschap zijn. U belt en mailt er immers ook mee.

 

Pocket-BCM

Met enkele launching customers uit de Nederlandse bancaire sector heeft BLAUD in 2013 een innovatieve app ontwikkeld dat uw smartphone omvormt tot een mobiele BCM content container. Op een gestructureerde manier kunt u de belangrijkste bedrijfsgegevens naar uw collega’s distribueren. Denk hierbij aan contactlijsten, kennis over uw kantoorlocaties, maar ook procedures vastgelegd in Office documenten, PDF’s of weergaven van schema’s en plattegronden.

 

Zakelijk & privé inzetbaar

Alle gegevens in Pocket-BCM worden uiteraard versleuteld opgeslagen. Naast de BCM content van uw bedrijf biedt Pocket-BCM ook de mogelijkheid om persoonlijke informatie op te slaan. Deze informatie staat stand-alone opgeslagen op uw smartphone en wordt niet gedeeld met collega’s. Daarnaast wordt gratis, vanuit ‘de cloud’, generieke content aangeboden. Denk hierbij aan het CIA factbook, een lijst van ambassades (location based) maar ook EHBO handelingen. Pocket-BCM is daarmee naast een zakelijke toepassing ook geschikt voor onverhoopte privé BCM momenten in binnen- en buitenland.

 

Pocket-BCM als bouwsteen

Pocket-BCM functionaliteit kan als kant en klare app maar ook als bouwsteen van een eigen app dienst doen. Voor Rijkswaterstaat heeft BLAUD de Protocollen App ontwikkeld. In feite is deze app van Rijkswaterstaat een versie van Pocket-BCM in een nieuw jasje. De huisstijl van Rijkswaterstaat heeft de styling van basis Pocket-BCM app vervangen voor een nog betere herkenbaarheid voor de medewerkers. Daarnaast zijn diverse functionaliteit ‘op maat’ toegevoegd voor een nog hogere effectiviteit. Interesse? Vraag naar de mogelijkheden en een demo bij Nienke Roseboom.

Interesse? Vraag naar de mogelijkheden en een demo bij Nienke Roseboom.

Vanwege deze app is BLAUD geselecteerd tot één van de 100 meest innovatie bedrijven van Nederland.

We're ready, lets do this.

We reply to everyone right away. See for yourself.
New business
nienke.roseboom@blaud.com
Say hi
hello@blaud.com