Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

ING Bank Password Reset App

Mobile Security Self Service bespaart tijd en geld.

ING medewerkers zijn ook maar mensen en ook een ING-er vergeet na een fijne vakantie zijn of haar password wel eens. Kwestie van de helpdesk bellen en na wat controlevragen die alleen de medewerker kan beantwoorden en enkele technische handelingen kan je na een tijdje weer aan het werk. Of toch niet?

In een organisatie met duizenden medewerkers begint de wet van de grote getallen te gelden. Niet alleen de medewerker zonder wachtwoord, ook de support-medewerker moet tijd besteden aan het oplossen van een feitelijk simpel probleem. Het oplossen kost dus eigenlijk altijd twee mensen onnodig tijd. Vooral na vakantieperiodes loopt de hoeveelheid support(kosten) behoorlijk op. Tijd dus voor een efficiëntieslag in de vorm van een eenvoudige app waarmee kosten en vooral ook frustraties drastisch worden teruggebracht.

Social Engineering

Een ander risico dat, in veel helpdesk-eindgebruiker situaties, kan voorkomen is de identificatie en authenticatie van de beller. Hoe komt de helpdesk medewerker erachter of de persoon, aan andere kant van de lijn, wel de persoon is die hij/zij zegt dat hij/zij is? Het risico van social engineering ligt hier altijd op de loer.

Je mobieltje als sleutelbos

De eindgebruiker kan met behulp van de Password Reset App hoogstpersoonlijk het wachtwoord probleem zelf oplossen. De smartphone kan je zien als een über-sleutelbos. De gunstige eigenschap van een sleutelbos (net als je telefoon) is dat je hem niet graag kwijtraakt, je gaat er dus bijzonder bewust mee om. Daarnaast: je hebt al vrij snel door wanneer je je smartphone kwijt bent. Ook de toegangscodes tot je smartphone zal je niet snel vergeten, ook niet na een vakantie. De smartphone inzetten voor het resetten van passwords is daarmee dus een prima vertrekpunt. Om de app veilig te kunnen laten functioneren is gebruik gemaakt van Enterprise Mobility Management software (MobileIron in dit geval) voor het beveiligen van de devices en de app containerisation technieken die daarmee mogelijk zijn.

We're ready, lets do this.

We reply to everyone right away. See for yourself.
New business
nienke.roseboom@blaud.com
Say hi
hello@blaud.com