Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

Fokker BHV App

Binnen een maand van idee naar uitrol.

Een veeleisende omgeving

Eind 2016 ging bij Mark Michielsen, IT-projectleider bij Fokker, de telefoon. Omdat een dienst die verkort bellen via mobiel mogelijk maakt afliep, had de BHV (BedrijfsHulpVerlening) binnen Fokker plots een probleem. Mark: “Als er iets aan de hand is, wil je niet een 10-cijferig nummer hoeven bellen, dat ook nog eens per Fokker-locatie anders is.” Het idee van een appje was snel geboren, maar kerst naderde al. “Een jaar of 2 geleden heeft BLAUD voor Fokker Elmo al een keer een app gebouwd om documenten op iPads alleen binnen de fysieke locatie beschikbaar te houden. Dus hebben we Thierry gebeld of hij iets kon betekenen”, vertelt Mark. “Binnen een paar dagen kwam BLAUD terug met een voorstel waarmee ik zowel het MT als de BHV blij kon maken”.

Superinitiatief

Frits Dudok, hoofd BHV in Hoogerheide, beaamt dat: “Een superinitiatief! Het klinkt misschien simpel, maar het is zo belangrijk om snel hulp ter plaatse te hebben als er iets aan de hand is. Dat soort situaties zijn bijna altijd hectisch en dan moet het heel eenvoudig zijn om hulp in te roepen. In de oude situatie belde iedereen een centraal nummer dat automatisch werd doorgezet naar de lokale BHV-er. En dit appje is een perfecte vervanger, het doet precies wat het moet doen. Het herkent bij welke Fokker-locatie je bent en je belt met 1 druk op de knop het goede nummer. Punt.”

Soepel proces

Ux-ontwerper Jonne Seijdel van BLAUD maakte een paar mockups en twee weken later was er een test- versie voor Papendrecht, Hoogeveen en Helmond. Mark Michielsen is er nog verbaasd over: “Zo snel gaan IT-projecten zelden. Binnen tijd en budget en met meer functionaliteit dan was afgesproken. Het ging zo soepel dat we maar meteen heel Fokker hebben uitgerold. Met ingang van 30 januari was de Fokker Alarm App voor iedereen met een Android of Apple telefoon beschikbaar. “

Uitrol

Omdat BLAUD voor heel Fokker het mobile device management platform beheerd via MobileIron, werd de app meteen ontwikkeld met oog op de uitrol via MobileIron. Mark: “De enige hobbel in het traject bleek overigens de uitrol te zijn. We hadden ons niet zo gerealiseerd dat de smartphone-dichtheid per locatie erg verschilt. Niet iedereen heeft een zakelijke smartphone en MobileIron. Daarom wordt de app ook gepromoot via het intranet en het interne broadcastingsysteem.

Internationale belangstelling

Frits: “In Papendrecht is de app inmiddels al gebruikt toen iemand onwel werd in de fabriek. Dat bevestigt dat men op de werkvloer de app heeft omarmd. Collega’s van onze Engelse eigenaar GKN waren aangenaam verrast bij hun laatste bezoekje en hebben zeker interesse om ook internationaal gebruik te gaan maken van de app.” Bij Fokker Elmo in Hoogerheide staan nog overal vaste telefoons en wordt de BHV nog via die route ingeschakeld. Maar ook hier staat uitrol naar buitenlandse vestigingen, zoals Turkije, op het verlanglijstje.

We're ready, lets do this.

We reply to everyone right away. See for yourself.
New business
nienke.roseboom@blaud.com
Say hi
hello@blaud.com