PEOPLE & TRAINING

Adoptie en training zorgen voor een succesvol mobility project

A SATISFIED CUSTOMER IS THE BEST BUSINESS MODEL OF ALL

Training van uw collega’s is extreem belangrijk. Het is daarom niet onze stijl om de door u bestelde techniek ‘over uw schutting’ heen te gooien om vervolgens snel door te gaan naar het volgende slachtoffer.

Onze ervaring is dat naast de techniek (T) ook de mens (M) en de achterliggende organisatie (O) op orde moet zijn om efficient gebruik te kunnen maken van de investering. Bij onze mobile projecten is het u attenderen op onze lessons learned als het gaat om adoptie van nieuwe werkwijzen en bediening van uw nieuwe smartphone, tablet, app of combinatie ervan.

BLAUD kan uw eindgebruikers en administrators trainen in het gebruik en beheer van alle door ons geleverde producten. Hoe we dit doen? Aan u de keus:

  • open inschrijving classroom training voor EMM administrators
  • on-site training van uw beheerders en helpdeskmedewerkers
  • persoonlijke en/of classroom training van eindgebruikers, on-site of remote via een webinar
  • materialen zoals quick reference cards en booklets

BLAUD DEPLOYMENT SERVICES:
PRE-CONFIGURATIE, PLANNING, UITROL EN DISTRIBUTIE

Gaat u 3 of 3.000 devices uitrollen naar uw eindgebruikers uitleveren? Wellicht is een ‘gemanagede’ uitrol door BLAUD een goede investering. Smartphones en tablets worden snel in het Bring Your Own ICT vakje gestopt met alle onbedoelde financiele gevolgen van dien. Ja, het klopt dat het inrichten van een mobile device leuk en vaak een stuk eenvoudiger is dan het inrichten van een laptop. Toch denken wij dat de BLAUD deployment service een efficienter en goedkoper alternatief is dan de ‘help yourself’ variant.

Een uitrol scenario:

  1. uw gebruikers melden zich op ons online planningsportaal aan en geven aan waar en wanneer ze hun device, al dan niet inclusief training komen afhalen.
  2. het portaal registreert de wensen van de eindgebruiker, zoals type toestel, gewenste apps, simkaart- en telefoonnummer of er een oude smartphone retour komt etc. etc.
  3. het portaal genereert voor BLAUD een werklijst van te pre-configureren devices. In de deployment straat van BLAUD wordt het toestel volledig ingespoeld, geregistreerd en klaargezet voor distributie naar een door u (en us eindgebruiker) aangegeven locatie
  4. op de uitleverdag ontvangt de eindgebruiker zijn geconfigureerde apparaat zonder vervelende wachttijden en indien gewenst kan de persoon direct door naar de training
  5. tijdens het uitleveren en innemen van apparatuur kan BLAUD de volledige toestel- en gebruikersovereenkomsten administratie verzorgen. Bij grotere uitrollen doen we dit geheel elektronisch met behulp van een daarvoor ontwikkelde app.

Ook voor uw ICT afdeling geldt: a satisfied customer is the best business model of all!

Vraag meer informatie aan

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer

Geïnteresseerd in

Uw bericht