Icoon Over Ons

Blogs

Managed SIEM: Wat is het én hoe versterkt het cyberveerkracht?

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Managed Detection & Response voor Endpoints

Onze MDR Endpoints-service, verzorgd door het 24/7 CSOC-team in het Verenigd Koninkrijk, helpt bij het snel identificeren, onderzoeken, proactief opsporen en herstellen van cyberdreigingen op endpoints.

Naar schatting zijn 70% van de cyberdreigingen terug te voeren naar endpoints. Mede door de voortdurende toename in werken op afstand en BYOD, zijn apparaten een veelvoorkomend doelwit dat actief moet worden bewaakt en beschermd. We maken gebruik van geavanceerde automatisering, AI en proactieve detectie, en zetten Microsoft Defender for Endpoint en Microsoft Sentinel in om dreigingen snel te detecteren en neutraliseren.

Flow of security

Service Features

24x7x365 CSOC in het VK – Ons hoogopgeleide SecOps-team staat 24/7 klaar om continue bescherming en ondersteuning te bieden.

Endpoint Threat Detection & Investigation – Onze MDR-service bewaakt je endpoints voortdurend, identificeert dreigingen en reageert proactief door gebruik te maken van Microsoft Defender for Endpoint voor analyse, remediëring en herstel.

Geautomatiseerde Respons – We bieden geautomatiseerde respons- en herstelmogelijkheden via overeengekomen beveiligingsprotocollen en SOAR-mogelijkheden. Zo kun je apparaten snel isoleren, dreigingen vlot indammen en hun impact te minimaliseren.

Cyber Threat Intelligence (CTI) – We maken voortdurend gebruik van dreigingsinformatie van externe bronnen, evenals de expertise van ons intern CSOC-team. Bovendien voegen we automatisch nieuwe Indicators of Compromise (IOC) toe aan onze protocollen om schadelijke inhoud te blokkeren. Hierdoor blijf je altijd een stap voor op de voortdurend evoluerende aanvalstactieken en -technieken.

Proactieve Threat Detection – Met behulp van zowel handmatige als geautomatiseerde dreigingsdetectie kunnen we kwaadaardige dreigingen, tactieken of procedures (TTP’s) vroegtijdig opsporen en aanvallers een stapje voor blijven.

Repportage & Analyse – Om je op de hoogte te houden van het beveiligingsniveau van je organisatie, sturen we wekelijks e-mailrapporten met gemakkelijk te begrijpen overzichten van de belangrijkste beveiligingsstatistieken.

Servicebeheer – Via driemaandelijkse operationele beveiligingsbeoordelingen en jaarlijkse beveiligingsbeoordelingen evalueren we belangrijke service metrics, zoals de Mean Time to Detect (MTTD) en Mean Time to Respond (MTTR). We analyseren ook beveiligingstrends en bespreken strategische doelstellingen.

Beveiligingsaanbevelingen – Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om onze MDR-service te verbeteren, delen we aanbevolen verbeteringen om de beveiligingsrisico’s te verlagen en het aanvalsoppervlak te verkleinen.

Phishing Simulatie van Phishingaanvallen – Als je huidige Microsoft-licentie het toelaat, voeren we regelmatig aanvalssimulaties uit met Microsoft Defender voor Office 365. Deze simulaties richten zich met name op phishing- en wachtwoordaanvallen, omdat deze het grootste risico vormen voor je werknemers.

Voordelen

  • Bescherm je meest kwetsbare aanvalsoppervlak met continue monitoring, detectie en respons, 24 uur per dag, 7 dagen per week, om de beveiligingsrisico’s van je endpoints aanzienlijk terug te dringen. 
  • Detecteer geavanceerde dreigingen met Defender for Endpoint, versterkt door AI-analyse, machine learning en geautomatiseerd onderzoek, om geavanceerde en geraffineerde aanvallen op te sporen. 
  • Reageer snel door geautomatiseerde respons, handmatig onderzoek en overeengekomen beveiligingsprotocollen in te zetten én apparaten te isoleren, waardoor de impact van een aanval wordt beperkt of geëlimineerd. 
  • Onze expertise van Microsoft’s beveiligingsoplossingen zorgt voor deskundig onderzoek en herstel, evenals begeleiding bij de implementatie van best practices. Zo kun je voortaan optimaal gebruik maken van je Microsoft-licenties. 
  • Neem proactieve maatregelen zoals threat hunting, vooruitziende CTIA en voortdurende beveiligingsaanbevelingen om de kans op toekomstige aanvallen te verkleinen.