Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Ontdek de kracht van een managed CSOC

In het huidige digitale tijdperk is het beschermen van je organisatorische middelen essentieel. Met het toenemend aantal cyberdreigingen en het groeiend tekort aan cybersecurity-experts, is een effectieve beveiligingsstrategie belangrijker dan ooit. Uitgerust met geavanceerde technologie en ervaren professionals biedt een managed Cyber Security Operations Centre (CSOC) organisaties de strategische ondersteuning die nodig is om hun digitale weerbaarheid te versterken. Lees verder om te ontdekken hoe een managed CSOC de hedendaagse, vijandige cyberarena revolutioneert.

In de voortdurend veranderende digitale wereld is het waarborgen van de integriteit van online organisatorische middelen essentieel. Naast het groeiend aantal cyberaanvallen, variërend van geavanceerde malware tot gerichte phishing-aanvallen, kampen organisaties steeds vaker met een tekort aan bekwame beveiligingsprofessionals, wat het implementeren van een effectieve beveiligingsstrategie bemoeilijkt.

Te midden van deze uitdagingen verschijnt het managed Cyber Security Operations Centre (CSOC) als een baken van hoop. Door beveiligingsoperaties te centraliseren en te optimaliseren, verlicht een managed CSOC de druk op interne middelen en verbetert het de algehele beveiligingspositie van organisaties.
Steunend op geavanceerde technologie en ervaren beveiligingsexperts biedt een managed CSOC 24/7 monitoring, dreigingsdetectie, incidentrespons en herstelinspanningen.

In deze blog zoomen we in op de transformerende voordelen van een managed CSOC en waarom het implementeren ervan een strategische noodzaak is voor organisaties die hun digitale middelen willen veiligstellen in het steeds vijandiger wordende digitale landschap.

Modern workplace

1. De kracht van proactieve dreigingsdetectie

Een beheerde CSOC draait om proactieve dreigingsdetectie. Het monitort je digitale infrastructuur 24/7, 365 dagen per jaar, op zoek naar verdachte activiteiten. Dankzij geavanceerde technologieën en deskundige analyses kan een CSOC snel potentiële dreigingen opsporen en je cybersecurity-experts vrijwel onmiddellijk waarschuwen. Dergelijke proactieve benadering stelt organisaties in staat om cyberaanvallen een stap voor te blijven door ze aan banden te leggen nog voor ze schade kunnen berokkenen aan hun infrastructuur.

2. Kosten- en tijdbesparend

Een beheerde CSOC biedt een kostenefficiënte oplossing in vergelijking met een traditionele SIEM-oplossing (Security Information and Event Management), die vaak hoge aanloop- en onderhoudskosten met zich meebrengt. Dankzij een maandelijkse abonnementsprijs kunnen organisaties hun uitgaven beter beheersen en kunnen ze genieten van de uitgebreide dekking die een managed CSOC biedt. Bovendien vervalt de noodzaak om interne ICT-specialisten aan te werven, te trainen en te behouden, waardoor je middelen efficiënter kunnen worden ingezet.

3. Gestroomlijnde operations dankzij automatisering

Een managed CSOC revolutioneert incidentrespons door gebruik te maken van geautomatiseerde processen en geavanceerde analyses. Dit vermindert de noodzaak aan arbeidsintensief werk dat traditioneel vereist is voor het handhaven van cyberbeveiliging. Hierdoor kunnen organisaties hun efficiëntie maximaliseren en hun middelen effectiever inzetten. Bovendien stelt een managed CSOC organisaties in staat om snel geïnformeerde beslissingen te nemen door real-time data ter beschikking te stellen. Zo kunnen ze wendbaar en proactief inspelen op veranderende dreigingen.

4. Verbeterd risicobeheer

Met een managed CSOC ontvangen organisaties in real-time waarschuwingen en gespecialiseerde ondersteuning om voortdurend kwetsbaarheden en dreigingen te monitoren, op te sporen en aan te pakken. Dankzij geavanceerde technologieën en deskundige analyses, biedt een managed CSOC proactief risicobeheer, waardoor organisaties potentiële dreigingen kunnen voorspellen en beperken nog voor ze escaleren. Zo kunnen ze hun bedrijfsactiviteiten voortzetten en hun digitale middelen veiligstellen.

5. Externe ondersteuning voor verbeterde beveiliging

Het beheren van je eigen CSOC vereist interne expertise en toegewijde teams om de overweldigende hoeveelheid van gemiddeld 11.000 dagelijkse beveiligingswaarschuwingen te verwerken. Dit kan leiden tot waarschuwingsmoeheid, waarbij kritieke meldingen over het hoofd worden gezien of worden genegeerd. Hierdoor wordt je organisatie kwetsbaar voor cyberaanvallen en datalekken. Door samen te werken met een CSOC-partner krijg je toegang tot ervaren professionals en geavanceerde technologie, wat de capaciteiten van je interne team versterkt. Met deze externe ondersteuning kunnen organisaties waarschuwingen efficiënt beheren, dreigingen prioriteren en snel reageren, wat de algehele beveiliging en cyberveerkracht aanzienlijk verbetert.

Hoe we kunnen helpen

In het voortdurend veranderende dreigingslandschap, waar georganiseerde misdaad en door de staat gesponsorde cyberaanvallen steeds vaker voorkomen, zoeken organisaties naar een uitgebreide Incident Management en Response-service om dreigingen sneller te identificeren en aan te pakken. Als lid van de exclusieve Microsoft Intelligent Security Association (MISA) is Blaud een partnership aangegaan met een ander MISA-lid, Chorus. Samen bieden we een geavanceerde beheerde beveiligingsservice aan die steunt op Microsoft’s cloud native MXDR- en SIEM/SOAR-technologieën, Microsoft 365 Defender en Microsoft Sentinel. Deze service wordt geleverd via een 24x7x365 Cyber Security Operations Centre (CSOC).  

Als je meer wil weten over hoe we je kunnen helpen om je organisatie beter te beveiligen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via hello@blaud.com 

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer