Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Mobile Enterprise volgens het boekje: Mobility Management, Apps en adoptie

“Bij ING hebben ze de zaken goed voor elkaar, boven het bewijs!”

  • De foto hiernaast is niet een nieuw type, super platte iPhone, nee het is slechts drukwerk. Heel erg nuttig drukwerk, deze kaart is namelijk het promotiemateriaal voor ING medewerkers om hen bekend te maken met de Password Reset App. De adoptie van je product neemt toe (of beter begint met) het helder presenteren van je product, in dit geval een slimme app. Naast deze ‘flyer’ heeft ING de app ook via de narrowcastingschermen op de kantoren gepromoot.
  • ING medewerkers zijn ook maar mensen en ook een ING-er vergeet na een fijne vakantie zijn of haar password wel eens. Kwestie van de helpdesk bellen en na wat controlevragen die alleen de medewerker kan beantwoorden en enkele technische handelingen kan je na een tijdje weer aan het werk. Maar in een organisatie met duizenden medewerkers begint de wet van de grote getallen te gelden. Niet alleen de medewerker zonder wachtwoord, ook de support-medewerker moet tijd besteden aan het oplossen van een feitelijk simpel probleem. Het oplossen kost dus eigenlijk altijd twee mensen onnodig tijd. Vooral na vakantieperiodes loopt de hoeveelheid support(kosten) behoorlijk op. Tijd dus voor een efficiëntieslag in de vorm van een eenvoudige app waarmee kosten en vooral ook frustraties drastisch worden teruggebracht. De eindgebruiker kan nu hoogstpersoonlijk het wachtwoord probleem oplossen.
  • ING heeft tevens begrepen dat een mobile first benadering van het password reset probleem de sleutel was tot de oplossing. De smartphone is zoiets als een über-sleutelbos. De gunstige eigenschap van een sleutelbos (net als je telefoon) is dat je hem niet graag kwijtraakt, je gaat er dus bijzonder bewust mee om. Daarnaast: je hebt al vrij snel door wanneer je je smartphone kwijt bent. Ook de toegangscodes tot je smartphone zal je niet snel vergeten, ook niet na een vakantie. De smartphone inzetten voor het resetten van passwords is daarmee dus een prima vertrekpunt.
  • Om de app veilig te kunnen laten functioneren is gebruik gemaakt van Enterprise Mobility Management software (MobileIron in dit geval) voor het beveiligen van de devices en de app containerisation technieken die daarmee mogelijk zijn.

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer