Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

NIS2 en Microsoft: Hoe Microsoft kan helpen bij NIS2-compliance

De aankomende Europese Richtlijn voor Netwerk- en Informatiebeveiliging (NIS2) is de meest uitgebreide regelgeving voor cyberbeveiliging in Europa. De richtlijn treedt in oktober 2024 in werking voor 18 sectoren en zal naar verwachting van toepassing zijn op meer dan 180.000 Europese organisaties.an Network and Information Security Directive (NIS2) is set to be the most comprehensive cyber security directive in Europe. Due to come into force in October 2024 across 18 sectors, it is anticipated to impact more than 180,000 European organisations.

NIS2 streeft naar het uniformeren van cyberbeveiligingsvereisten in Europa door een benchmark van minimum beveiligingsmaatregelen te introduceren. Dit omvat risicobeoordelingen, beleid en procedures voor cryptografie, beveiligingsrichtlijnen voor werknemers met toegang tot gevoelige gegevens, multi-factorauthenticatie en opleidingen op het gebied van cyberbeveiliging. 

Daarnaast verplicht de richtlijn organisaties om een crisismanagementplan op te stellen. Dit plan moet voorzien in het omgaan met bedrijfsactiviteiten tijdens en na een cyberincident. NIS2 legt een grotere nadruk op de beveiliging van toeleveringsketens vergeleken met eerdere wetgeving en controlekaders, wat moet zorgen voor een betere beveiliging en cyberweerbaarheid.

European flap on mast

Hoe kunnen Microsoft’s beveiligingsoplossingen je organisatie beschermen?

Hoewel NIS2 pas in oktober 2024 van kracht wordt, is het van belang dat organisaties zich nu al voorbereiden op de nieuwe wet- en regelgeving. NIS2 heeft als doel de beveiliging van Europese organisaties te versterken door voort te bouwen op de basis gelegd door eerdere wet- en regelgeving, zoals NIS1 en GDPR, en door aanvullende vereisten toe te voegen. 

Dit omvat het ontwikkelen van een veerkrachtige risicomanagementstrategie, het snel rapporteren van incidenten, het beveiligen van de toeleveringsketen en het onderhouden van een uitgebreide inventaris van digitale middelen. Voorts moeten organisaties zorgen voor continue monitoring en verbeterde beveiligingsprocedures. 

Om je compliance-traject kracht bij te zetten, zoomen we in deze blog in op hoe de belangrijkste Microsoft Security-oplossingen kunnen helpen bij het bereiken van NIS2-compliance

Microsoft 365

Microsoft 365 is een allesomvattende oplossing die organisaties helpt om zich voor te bereiden op NIS2. Het combineert de functionaliteiten van Office 365, Windows en Enterprise Mobility + Security en biedt een geïntegreerde aanpak die voldoet aan de strenge NIS2-eisen voor beveiliging, compliance en gegevensbeheer. 

Met Microsoft 365 kunnen organisaties hun beveiligingsstrategie op een uniforme manier monitoren en beheren. Dit resulteert in een effectieve aanpak van beveiligingsuitdagingen en helpt bij het voldoen aan de NIS2-vereisten.

Azure Sentinel

Azure Sentinel geeft met real-time analyses en inzichten een uitgebreid overzicht van de beveiligingsstatus van je organisatie.

Microsoft Compliance Manager

Microsoft Compliance Manager biedt voortdurend bruikbare, dynamische inzichten om je compliance-status te beheren en verbeteren. 

Microsoft Purview

Microsoft Purview zorgt voor uitgebreide gegevensbeveiliging en beschermt al je data over platformen, applicaties en cloudomgevingen heen. Het biedt oplossingen voor informatiebescherming, gegevensbeheer, risicobeheer en compliance. 

Whitepaper: Waarom NIS2 relevant is voor iedere organisatie.

Start vandaag nog je compliance journey

Om je de eerste stappen te helpen zetten in je compliance journey, schreven onze experten een gloednieuwe whitepaper. Download vandaag nog je exemplaar en ontdek welke stappen je nu al kunt zetten richting NIS2-compliance.

Hoe Blaud je kan helpen bij je NIS2-compliance journey

Als het om NIS2 gaat, heb je een ervaren partner nodig.

Het afgelopen decennium speelde Blaud een belangrijke rol in het helpen gedijen van haar klanten in het snel evoluerende dreigingslandschap. Blaud’s diepgaande expertise van en inzicht in de NIS2-richtlijn stelt ons in staat om jouw organisatie te ondersteunen bij de implementatie van strikte beveiligingsrichtlijnen en -processen. 

Blaud kan je helpen bij het beoordelen of je organisatie binnen de reikwijdte van de NIS2-richtlijn valt. Voor elke belangrijke vereiste van de richtlijn kan Blaud je ondersteunen bij het ontdekken en documenteren van de je huidige staat van paraatheid en je voorzien van een individuele roadmap gericht op het bereiken van NIS2-compliance.  

Met drie Microsoft Security Specialisations in Identity and Access Management, Information Protection and Governance and Threat Protection, fungeert Blaud als expert in deze cruciale NIS2-gebieden – Identity, Data Governance, Security Threat Protection and Response, Education and Awareness en Security Policies.  

Het zijn onze mensen en onze expertise die ervoor zorgen dat jouw bedrijf de kloof kan dichten tussen de huidige staat van beveiliging en NIS2-compliance. 

Contacteer ons

Kun je wel een helpende hand gebruiken bij het uitstippelen van je compliance journey? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer