Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Wat is Microsoft Intune

Ook bekend als Microsoft Endpoint Manager

Microsoft Intune, ook bekend als Microsoft Endpoint Manager (MEM), is een Microsoft cloud-based beheer oplossing waarmee je mobiele apps, apparaten en besturingssystemen kunt beheren. MEM is de centrale plek om alle Endpoints binnen jouw bedrijf te beheren voor zowel Company Owned als Bring Your Own Device-toestellen, waarbij alle zakelijke data goed beschermd is.

Bij Blaud werken we met een bewezen 6 fasen aanpak om Microsoft Intune optimaal in te zetten voor jouw organisatie.

Herkenbaar? Microsoft Intune is dé oplossing.

  • Je wilt of doet device en besturingssysteembeheer vanuit één centrale plek
  • Goede integratie met Azure Active Directory
  • Je werkt (of gaat) volledig in de Cloud

Visie en aanpak

bij de intergratie van Microsoft Intune

Microsoft Intune is inmiddels 10 jaar oud. Sinds 2 jaar, nu het product volwassen is, voeren wij het product actief in ons portfolio. Blaud heeft inmiddels een groot aantal klanten mogen helpen Microsoft Intune in gebruik te nemen. Om het in gebruik nemen zo goed mogelijk te stroomlijnen heeft Blaud de 6 fasen aanpak ontwikkeld.

In deze aanpak neemt Blaud de klant mee in zijn reis naar volledig beheerde toestellen die voldoen aan de wensen op gebied van beveiliging, beheer en gebruiksvriendelijkheid.

Origami boats on a blue background.

6 – fasen aanpak

Voor Microsoft Intune

1. Inventarisatie

We gaan samen kijken wat de wensen en eisen zijn m.b.t. de MDM-oplossing middels een interactieve sessie eventueel aangevuld door interviews. We bespreken samen een plan voor de korte en lange termijn. Dit wordt uitgewerkt tot een advies, eisen en wensenlijst.

2. Voorbereiding

Het advies, eisen en wenslijst worden uitgewerkt tot technische documenten. We bepalen welke instellingen er op de Endpoints van toepassing moeten zijn en welke functionaliteiten er aan de eindgebruiker beschikbaar gesteld moeten worden. Dit alles wordt weer vastgelegd zodat je de onderbouwing voor bepaalde keuzes vastligt.

3. Implementatie

De Microsoft Intune consultant van Blaud neemt het nu over en zal aan de hand van het advies en de technische uitwerking de omgeving in gaan richten. Tijdens de implementatie is de consultant beschikbaar voor het geven van aanvullende informatie en deelt zoveel mogelijk kennis wat in een later stadium kan helpen om het beheer van de endpoints te vereenvoudigen. De implementiefase sluiten we af met een uitgebreide test door zowel Blaud als een testgroep van de klant.

4. Kennisoverdracht

De omgeving draait, maar daarmee is er binnen de klant nog geen idee wat er allemaal mogelijk is. Blaud kan zowel een beheer als helpdesk training geven, waardoor het mogelijk is om achteraf zelf aan de slag te gaan met de opgeleverde omgeving. De gegeven informatie beperkt zich niet alleen tot de Microsoft Intune oplossing maar ook alle aanvullende oplossingen zoals enrollment programma’s, device logging, troubleshooting, et cetera.

5. In productie name

Als de beheerder en helpdesk medewerkers weten wat ze moeten doen en de omgeving is getest, dan is het de beurt aan de eindgebruikers om hun device te activeren. Dit is voor sommigen lastiger dan gedacht. Daarom kan Blaud volledig ontzorgen op het gebied van uitrollen binnen Microsoft Intune.

Naast contact met de medewerkers zijn er ook mogelijkheden met betrekking tot maatwerk handleidingen en video-instructies.

6. Support en Beheer

De omgeving veranderd steeds door toevoeging van Microsoft Intune, maar misschien ook wel door wijzigingen binnen het bedrijf. Met alle vragen die daaruit voortkomen kan Blaud ondersteunen. Welke vorm van ondersteunen is afhankelijk van de wens.

Blaud kan ondersteunen op basis van een strippenkaart, fixed support en Blaud kan zelfs het volledige beheer overnemen.

Waarom Microsoft Intune?

Microsoft Intune heeft een wat trage start gemaakt. Waar het begon als kleine speler tegenover merken als BlackBerryIvanti (MobileIron) en VMWare, kunnen we stellen dat het uitgegroeid is tot een volwassen concurrent die op veel vlakken niet alleen net zo goed, maar vaak ook beter scoort. Microsoft kent zijn eigen besturingsysteem Microsoft Windows door en door. Het besturingssysteem is dan ook uitstekend geïntegreerd met MDM-oplossing Microsoft Intune.

Ook op Android en iOS loopt Microsoft niet achter. Microsoft heeft de volledige set van APIs en functionaliteiten van iOS en Android geadopteerd en ondersteunt deze dan ook volledig. Daarnaast kan Microsoft via de Application Proxy en Microsoft Tunnel interne applicaties op een veilige manier ontsluiten.

Voordelen van Microsoft Intune:

  • Gebruikers en apparaten kunnen veilig beheerd worden.
  • Vereenvoudigd beheer van apps.
  • Automatische beleidsimplementatie.
  • Mogelijkheid tot het gebruik van selfservice functies in de Bedrijfsportal-app.
  • Integreert met mobile threat defense oplossingen.
  • Aanmeldmogelijkheden vanaf elk apparaat met internettoegang bij het Intune-beheercentrum.
  • Geavanceerd eindpuntbeheer en beveiliging.

Ben je op zoek naar een MDM-oplossing die goed scoort in het Gartner Quadrant? Dan is Microsoft Intune, ook bekend als Microsoft Endpoint Manager, de perfecte fit!

Strategiesessie

Met specialistisch advies beginnen aan jouw MDM, App Development of Digital Strategy? Schrijf je in voor een strategiesessie.