Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

macOS apparaten handmatig koppelen aan Apple Business Manager; zo doe je dat

Sinds iOS 11 is het mogelijk om iPhones en iPads -die niet bij Apple of een officiële reseller zijn aangeschaft- aan Apple Business Manager (ABM) te koppelen. Dit kan met Apple Configurator op een macOS apparaat. Op de WWDC ’21 kondigde Apple aan dat de Configurator applicatie óók beschikbaar komt voor iOS om daar macOS mee te koppelen aan Apple Business Manager. Een toffe ontwikkeling waar we je in deze blog graag meer over vertellen.

Door de nieuwe functionaliteit wordt het mogelijk om met behulp van een iOS apparaat -met daarop de Configurator applicatie- macOS apparaten, die niet zijn aangeschaft bij Apple of een officiële reseller, te uploaden naar ABM. Hoewel de Configurator applicatie voor iOS nu nog in beta fase verkeert, namen we bij Blaud alvast de proef op de som.

De voorwaarden

iOS apparaat
iOS 15 of hoger
Bluetooth ingeschakeld
Wifi verbinding of wifi configuratieprofiel
Configurator 1.0 applicatie geïnstalleerd
Camera toegang

macOS apparaat
macOS 12 (Monterey) of hoger
T2 of M1 Silicon chip
Out-of-the-box of gewist

ABM
Een gebruikersaccount met minimaal de rol ‘Apparatenmanager’

Women with phone

Stappenplan om de macOS apparaten handmatig te koppelen aan ABM

Installatie + inloggen 
Nadat je de Configurator applicatie hebt geïnstalleerd, open je de app en log je in met een Apple Business Manager gebruiker, die minimaal de rol ‘Apparatenmanager’ heeft. Je hebt vervolgens de keuze om het wifi netwerk waar het iOS apparaat mee verbonden is te delen met het macOS apparaat, of dat het macOS apparaat een configuratieprofiel (.mobileconfig) ontvangt dat vanuit de Configurator app wordt toegevoegd.

Koppelen
Zorg ervoor dat het macOS apparaat gestart wordt en in de configuratie assistant op het venster ‘Taal en regio’ staat.

Open de Configurator App op het iOS apparaat, en zorg dat je dichtbij het macOS apparaat bent dat je wilt koppelen. Het macOS apparaat zal dan de nabijheid van een iOS apparaat constateren. Hierna scan je de blauwachtige afbeelding met de Apple Configurator app op je iOS apparaat. Kort daarna zie je op het macOS apparaat dat het apparaat is toegevoegd aan de Apple Business Manager. 

macOS apparaat toevoegen aan je Apple Business Manager
Als je het macOS apparaat succesvol hebt toegevoegd aan de Apple Business Manager verschijnt de melding dat deze gekoppeld is aan de ‘Apple Configurator (2)’ server. Koppel vanuit Apple Business Manager het apparaat aan de gewenste server en synchroniseer eventueel handmatig met je MDM-oplossing. Start hierna het macOS apparaat opnieuw op, zoals op het openstaande venster staat. Ook in de iOS configurator app zie je dat het apparaat succesvol toegevoegd is.

Wil jij -wanneer de app door iedereen te downloaden en te gebruiken is-jouw macOS apparaten ook koppelen aan je Apple Business Manager, maar kom je er aan de hand van dit stappenplan niet uit óf wil je hierin volledig ontzorgd worden? Blaud helpt je graag verder. Neem contact met ons op via hello@blaud.com

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer