Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Hoe goed is jouw data beveiligd?

Elke dag worden er 33,2 miljard e-mails verstuurd en 2,5 quintiljoen bytes aan gegevens gecreëerd, waardoor de digitale voetafdruk van een gemiddeld bedrijf exponentieel blijft groeien. Met meer dan 300 miljoen mensen die verspreid over de hele wereld werken, neemt de mogelijkheid op beveiligingsincidenten aanmerkelijk toe.

Weet je welke gevoelige gegevens er in je organisatie circuleren en waar deze worden opgeslagen? Hoe houdt je momenteel je gevoelige bedrijfsgegevens veilig? En hoe beperk je de risico’s van binnenuit? Dit zijn vraagstukken waar organisaties tegenwoordig dagelijks mee worstelen.

Stairs to security

Gegevensbeveiliging is een grote uitdaging voor elke organisatie. Nu het aanbod aan oplossingen blijft groeien, is het moeilijk om de juiste keuze te maken voor jouw organisatie. Meer dan 80% van de beslissingsnemers heeft meerdere producten aangeschaft om te voldoen aan de compliance- en gegevensbeveiligingsstandaarden. Hierdoor lopen de kosten stevig op en worden je systemen steeds lastiger te beheren. Een holistische benadering voor gegevensbeveiliging is dan ook key.

114.000+ – Gemelde datalekken in Nederland in de afgelopen 5 jaar. Dit maakt Nederland koploper in Europa.

€10 miljard – De jaarlijkse kost in Nederland ten gevolge van cyberincidenten. De schade per incident bedraagt €300.000.

1/5 De kans op een cyberaanval.

Beschermen van gevoelige gegevens

De eerste stap naar het beveiligen van je bedrijfsgegevens is begrijpen waar ze zich binnen je organisatie bevinden. Daarvoor is een oplossing nodig die je inzicht kan geven in je gehele gegevensarchief – op locatie, in de cloud, hybride of multi-cloud.

Met Microsoft Purview Information Protection is het mogelijk om al je gegevens vanaf één locatie te bekijken en beheren. Denk hierbij aan het volume, het type informatie en de locatie van je gevoelige bedrijfsgegevens. Hierdoor kan je je gegevens eenvoudig classificeren, labelen en functies zoals encryptie en toegangscontrole toepassen.

Microsoft Purview Information Protection helpt ook bij het beschermen van gegevens gedurende de hele levenscyclus, dit door middel van ingebouwde label- en encryptiefunctionaliteiten. Aangezien organisaties gegevens altijd, overal en op elk apparaat moeten beveiligen, wordt de zichtbaarheid en bescherming van gevoelige informatie uitgebreid naar je gehele landgoed van gegevens – of het nu op locatie, hybride of in de cloud is.

Voorkomen van gegevensverlies

Vandaag de dag willen werknemers altijd, overal en op elk apparaat kunnen werken.  Het is dan ook noodzakelijk om informatie zo te beveiligen dat gegevensdiefstal en onbevoegd gebruik niet kunnen plaatsvinden. Daarnaast is het belangrijk dat bevoegd personeel toegang heeft tot de nodige bedrijfsgegevens. Wanneer de nodige toegang geweigerd wordt, zal dit negatieve implicaties hebben op de productiviteit.

Microsoft Purview is geschikt voor verschillende applicaties, diensten en apparaten waar gevoelige gegevens op worden opgeslagen, gebruikt of gedeeld. Deze tool kan ingezet worden op Microsoft-platformen, maar ook voor diensten en apps die niet afkomstig zijn van Microsoft. Aangezien Microsoft Data Loss Prevention zich in de cloud bevindt, is het niet nodig om dure infrastructuur on premise te installeren. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om kosten te besparen, aangezien je verschillende, bestaande oplossingen kan bundelen in één enkele oplossing.

Beheren van inciderrisico’s

Gegevens verplaatsen zichzelf niet, mensen zijn hier verantwoordelijk voor. Datalekken worden meestal veroorzaakt door interne partijen, of het nou is door kwaadaardige gegevensdiefstal of onbedoelde blootstelling.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe en waarom mensen toegang krijgen tot gegevens. Wanneer je dit begrijpt, kunnen potentiële risico’s voor gegevensbeveiliging en risicovolle gebruikersactiviteiten worden geïdentificeerd. Het hebben van een totaaloplossing geeft organisaties de mogelijkheid om insiderrisico’s te beperken net omdat de juiste mensen, processen, training en tools samengebracht worden in één oplossing.

Microsoft Purview Insider Risk Management brengt verschillende signalen met elkaar in verband en stelt organisaties zo in staat om potentiële kwaadaardige of onbedoelde insiderrisico’s te identificeren. Deze risico’s betreffen onder andere IP-diefstal, datalekken en overtreding van de beveiliging. Insider Risk Management geeft klanten ook de mogelijkheid om beleidsregels op te stellen voor het beheer van beveiliging en compliance. Dankzij de principes van gegevensbescherming door ontwerp zijn gebruikers anoniem en zijn er toegangscontroles op basis van rollen en auditlogs van kracht om de privacy op gebruikersniveau te waarborgen.

Modern workplace

Verbeter je gegevensbeveiliging met een geïntegreerde aanpak

Microsoft Purview versterkt de gegevensbeveiliging door informatiebescherming, insiderrisicobeheer en Data Loss Prevention in één platform aan te bieden. Deze drie verschillende beschermingsniveaus helpen niet alleen om gegevens te beveiligen tegen potentiële incidenten, maar werken ook samen om je gegevensbeveiliging te versterken.

Het gecombineerd gebruik van Information Protection en Data Loss Prevention maakt het mogelijk om gegevens op te sporen en automatisch te classificeren om onbevoegd gebruik te voorkomen.

Op vergelijkbare wijze helpt het combineren van Information Protection en Insider Risk Management je inzicht te krijgen in de intentie van de eindgebruiker. Zo kun je de meest kritieke risico’s in je organisatie identificeren.

Het gebruik van Insider Risk Management en Data Loss Prevention geeft je de mogelijkheid om Adaptive Protection in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat de juiste beleidsregels voor Data Loss Prevention worden toegewezen op basis van de risiconiveaus van gebruikers. Adaptive Protection geeft je inzicht in de omstandigheden waarin gebruikers toegang hebben tot informatie en hoe ze ermee omgaan. Op basis van de risiconiveaus van een gebruiker kun je vervolgens de juiste risiconiveaus berekenen en toewijzen, en automatisch de juiste Data Loss Prevention-controles instellen.

Het samenvoegen van deze drie oplossingen zorgt ervoor dat Microsoft Purview je algehele gegevensbeveiliging kan versterken.

Incidenten een stapje voor blijven

In onze hedendaagse, moderne werkomgeving zijn risico’s voor gegevensbeveiliging continu in beweging. Niet alleen de inhoud verandert, ook de mensen die met deze gegevens omgaan en wat ze met deze gegevens doen is onderhevig aan verandering. Statische beleidsregels bieden geen soelaas meer. Het beveiligen van gevoelige bedrijfsgegevens wordt daardoor nog ingewikkelder. Aan de ene kant lopen IT-admins het risico dat de regels onvoldoende zijn, aan de andere kant kunnen ze gegevens te goed beschermen waardoor werknemers helemaal niets meer kunnen doen. Het gebeurt maar al te vaak dat IT-admins handmatig de omvang van beleidsregels moeten aanpassen en waarschuwingen moeten onderzoeken om essentiële risico’s te identificeren.

Adaptive Prevention helpt dit probleem op te lossen door de meest cruciale risico’s actief aan te pakken. Dankzij Adaptive Prevention worden de meest cruciale risico’s voor zowel inhoud als gebruikers voortdurend gedetecteerd en beperkt door middel van Machine Learning. Insider Risk Management biedt dan weer een beter inzicht in de risico’s door gegevens en gebruikers te classificeren en inzicht te bieden in hoe deze gegevens worden gebruikt.

Op basis van de gedetecteerde risico’s past Adaptive Protection automatisch het juiste niveau van risicobeperkende controles toe. Gebruikers met een hoog risico kunnen bijvoorbeeld worden onderworpen aan een strengere controle, terwijl gebruikers met een laag risico normaal kunnen doorwerken. Deze controles worden aangepast wanneer het risiconiveau van gebruikers verandert.

Als gevolg hiervan vermindert Adaptive Protection niet alleen de werklast van het beveiligingsteam, maar maakt het Data Loss Prevention ook effectiever door het beleid continu te optimaliseren.

Hoe we kunnen helpen

Als Microsoft Solutions-partner en lid van de Microsoft Intelligent Security Association (MISA) beschikt Blaud over de nodige expertise op het gebied van privacy- en gegevensbescherming om je gegevens te beheren en te beveiligen en je compliancestrategie aan te scherpen. Wil je meer weten over hoe wij je beveiligingsstrategie kracht kunnen bijzetten? Plan vandaag nog een één-op-één sessie in met één van onze beveiligingsexperts via hello@blaud.com.

Microsoft Solutions Partner
New MISA Logo

https://techjury.net/blog/how-much-data-is-created-every-day/

https://techcommunity.microsoft.com/t5/fasttrack-blog/microsoft-purview-secures-your-most-important-asset-your-data/ba-p/3679909

https://www.bnr.nl/nieuws/technologie/10514810/nederland-is-koploper-datalekken-binnen-europa

https://highfivelearning.io/nieuws/cyber-awareness-ben-je-bewust-van-de-risicos/

https://www.rabobank.nl/bedrijven/verzekeren/verzekeringsnieuws/bescherm-je-tegen-cyberincidenten

Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Wat is Microsoft Extended Detection & Response (XDR)?

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

5 Trends voor endpoint-beveiliging tegen cybercriminaliteit

Lees Meer

About CWSI Group

Founded in 2010, the CWSI Group, incorporating BLAUD and mobco, is a leading provider of IT security, compliance and enterprise mobility solutions that support hybrid and remote working. Our mission is to enable the world to work securely from anywhere. We have helped thousands of organisations and hundreds of thousands of employees to work productively and securely from anywhere, on any network and on any device, without compromise.

From offices in Ireland, the United Kingdom, Netherlands, Belgium and Luxembourg, we provide consulting, professional services, and managed services to many of Europe’s most respected organisations across a wide range of sectors, both directly and through our relationships with leading telecoms providers. CWSI has deep technical expertise in the design, deployment, integration, and management of industry-leading software solutions, with the highest level of accreditation from technology partners including Microsoft, Samsung, Google Android, Ivanti and SentinelOne.

Back to Resources Next Resource

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer