Icoon Over Ons

Blogs

Managed SIEM: Wat is het én hoe versterkt het cyberveerkracht?

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Het belang van employee choice in de moderne werkplek

Veiligheid is een must in de gedecentraliseerde werkplek, maar wie de werkplek efficiënt en toekomstbestendig wil maken, zal ook de werknemerservaring hoog op de agenda moeten plaatsen. Wanneer processen zoals het gebruik van nieuwe apparaten of het verkrijgen van toegang tot bedrijfsgegevens en -applicaties te complex zijn, zal de productiviteit en tevredenheid van je werknemers afnemen en de druk op je IT-team toenemen.

De businesscase voor het bieden van een uitstekende werknemerservaring is overduidelijk. Tevreden werknemers zijn doorgaans meer betrokken, productiever en loyaler. Toch blijkt uit onze EMEA-survey dat er bij heel wat organisaties nog wel wat werk aan de winkel is. Hoog tijd dus om je hybride werkplek onder de loep te nemen en je werknemerservaring kracht bij te zetten.

Drijfveren voor een thuiswerkstrategie

Voor de bedrijven die een thuiswerkstrategie hebben geïmplementeerd of van plan zijn om dit te doen, zijn werknemersgerelateerde doelstellingen de belangrijkste drijfveren. Zowel de werknemerservaring als -productiviteit staan bovenaan het lijstje met redenen om een thuiswerkstrategie te implementeren, ruim boven de op één na belangrijkste factor, cyber security.

Wanneer men vooruitblikt, komt de focus echter te liggen op het aanscherpen van de beveiligingsstrategie, eerder dan het opkrikken van de werknemerservaring of productiviteit.

Lees het volledige EMEA-rapport

Download vandaag nog je exemplaar van het EMEA-rapport én ontdek hoe je je werknemerservaring kracht kunt bijzetten in de hedendaagse moderne werkplek.

Lady using an iPad

Geen homogene thuiswerkervaring

Uit ons onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de respondenten (tussen 76% en 89%) tevreden of zeer tevreden is met de mogelijkheid om op afstand te werken. Wel is het belangrijk om aan te duiden dat niet iedereen dezelfde gebruikerservaring heeft in de gedecentraliseerde werkplek. Sommige elementen zijn nu eenmaal moeilijk te controleren op afstand.

Zo ondervond bijna de helft van de respondenten (48%) problemen met connectiviteit en breedband, terwijl een vergelijkbaar percentage (44%) problemen met de gebruikerservaring meldde. In beide gevallen kan dit leiden tot productiviteitsverlies en gefrustreerde werknemers.

Hoe technologie de werknemerservaring kan verbeteren

Lady on phone

Bijna de helft (43%) van de bedrijven die een UEM-oplossing (Unified Endpoint Management) geïmplementeerd hebben, of van plan zijn om dit te doen, maken geen gebruik van de device lifecycle managementfuncties die deze tool ter beschikking stelt. Zonde, want met dergelijke functies kunnen apparaten van nieuwe medewerkers met enkele eenvoudige klikken worden geconfigureerd, wat je IT-team tijd en middelen bespaart. In een gedistribueerde werkplek waar je medewerkers op verschillende locaties werken, wordt het gebruik van deze functies steeds belangrijker.

Verder heeft bijna de helft van de respondenten (40%) geen beleid voor voorwaardelijke toegang. Deze beleidsregels kunnen zorgen voor eenvoudigere authenticatie door rekening te houden met aanvullende contextuele beveiligingsinformatie (zoals het apparaat dat wordt gebruikt of de locatie waar de werknemer zich bevindt). In combinatie met Single Sign-On is deze technologie een goed voorbeeld van hoe beveiliging en gebruiksvriendelijkheid hand in hand gaan.

Onze aanbevelingen

Werknemerservaring en productiviteit zijn dé pijlers van de moderne werkplek. Toch kunnen organisaties meer doen om de werknemerservaring te verbeteren.

Omdat hybride werken een vast onderdeel wordt van veel bedrijfsmodellen, moet het opzetten van een toekomstbestendig, gedistribueerd personeelsbestand hoog op de strategische agenda staan.

Wanneer je een toekomstbestendige strategie voor werken op afstand wil uitrollen, raden we aan volgende tips in acht te nemen:

  • Introduceer Key Performance Indicators (KPI’s) gericht op de werknemerservaring, zoals een Employee Net Promoter Score.
  • Benoem een multifunctionele leider op C-level niveau die moet instaan voor een holistische aanpak.
  • Kies voor een op persona’s gebaseerde benadering bij de keuze van werkplekapparatuur. Zo sluiten de toestellen steeds aan bij de eisen en activiteiten van de rol van de werknemer.
  • Investeer in en implementeer technologieën waarbij de ervaring van de werknemer centraal staat. Denk aan voorwaardelijke toegang voor veilige en gebruiksvriendelijke verificatie, oplossingen die netwerkverbindingen stabiliseren of minder bandbreedte vereisen, en apparaatregistratieprogramma’s om het uitrolproces van apparaten te vereenvoudigen.

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Managed SIEM: Wat is het én hoe versterkt het cyberveerkracht?

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Wat is voorwaardelijke toegang? 

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Wat is Microsoft Azure B2B?

Lees Meer