Nieuwe website

Begin juni gaan we live met een compleet vernieuwde website.

ICT is al lang niet meer het geheimzinnige domein van de ‘computerafdeling’ in de kelder. Jij bent thuis al jaren je persoonlijke ICT manager en daarmee in control over je eigen hardware en software. Hoe mixen we dit met de belangen van de werkgever?

Bring Your Own Technology

Power to the people!

Q:

Is Bring Your Own Device een besparingsactie of een cybersecurity-risico?

A:

Als je het niet goed aanpakt kan het zomaar beide zijn!

Het lijkt zo makkelijk: vrijheid blijheid op het vlak van computerapparatuur in je organisatie. Toch ontstaan er op veel vlakken vraagstukken. Vraagstukken die niet onoverkomelijk zijn maar alsnog de nodige aandacht vergen. BYOD raakt namelijk niet alleen de eindgebruiker, het raakt ook de financiën van bedrijf en medewerker, het raakt privacy, het raakt ICT-integratie en beveiliging.

Een paar scenario’s:

  • De smartphone van de medewerker gaat kapot en is daarom niet meer bereikbaar. Moet hij/zij nu zelf een nieuw toestel aanschaffen of ligt er dan 1 klaar bij de ICT-afdeling?
  • Een BYOD smartphone met bedrijfsgegevens is gestolen, mag de ICT afdeling het toestel op afstand wissen inclusief de privé-gegevens van de medewerker?
  • Om een hoge mate van beveiliging te realiseren is het wellicht noodzakelijk dat de locatie van een toestel bekend is bij ICT. Het kan, om dezelfde redenen, nodig zijn om te weten welke apps er op het apparaat zijn geïnstalleerd. Mag dit wel vanuit een privacy-standpunt?

Met de juiste aandacht, implementatievorm en techniek is een BYO concept prima te implementeren. BLAUD doet niet anders! We komen je er graag meer over vertellen!

We're ready, lets do this.

We reply to everyone right away. See for yourself.
New business
nienke.roseboom@blaud.com
Say hi
hello@blaud.com