Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

De technologische transformatie van Kerst

Kerst staat in het teken van quality time met familie en vrienden, feestelijke decoratie en overheerlijke maaltijden. Toch hebben heel wat kersttradities onder invloed van technologie intussen een andere invulling gekregen. Lees verder om te ontdekken hoe technologische innovaties als het internet en de smartphone Kerst getransformeerd hebben.

Kerstshopping

Inkopen voor de feestdagen doen we al jaren traditiegetrouw. Toch heeft technologie de manier waarop we kerstinkopen doen grondig getransformeerd. Traditioneel kennen de kerstdagen twee soorten shoppers. Zij die hun cadeautjes al ruim van tevoren onder de kerstboom hebben liggen en zij die op het laatste moment nog snel de stad in racen. Door de versnelde en verbeterde internettoegang en de introductie van mobiele apparaten, werd hier een derde categorie aan toegevoegd: De online shoppers die waar en wanneer ze maar willen cadeautjes kopen en laten afleveren.

Lady in purple jumper

Kerstadvertenties

Onder invloed van technologie is ook de manier waarop kerstadvertenties de consument bereiken sterk veranderd. De beste koopjes, kortingen en feestelijke producten stromen de weken voorafgaand aan kerst binnen in je inbox. Ongeacht waar je bent, als je je telefoon bij de hand hebt, zullen de beste deals je steeds bereiken.

Hoogtechnologische kerstcadeaus

De manier waarop we cadeaus kopen is niet het enige wat er veranderd is. Ook de pakketjes onder de kerstboom zijn steeds vaker technologisch getint. Traditionele kerstcadeaus maken plaats voor smartphones, tablets, draadloze hoofdtelefoons en smartwatches.

De aanschaf van een kerstboom

Ook al kleuren mooi versierde kerstbomen nog steeds tal van huiskamers, de aanschaf van een kerstboom wordt steeds vaker online geregeld. Minder om minder mensen trekken naar het plantencentrum om de hoek om de perfecte boom uit te zoeken.

Kerstkaarten en -wensen

Traditionele kerstkaarten met familiefoto’s en een persoonlijk kerstberichtje verliezen aan waarde en worden stilaan vervangen door een digitaal kerstbericht via e-mail, Facebook of WhatsApp. Het lopen naar de dichtstbijzijnde postbus om al je kerstkaarten te versturen maakt plaats voor een creatieve, digitale kerstwens die je in één keer naar al je contacten kunt versturen.

Kerstversiering

De dagen van saaie kerstlampjes zijn verleden tijd. Dankzij de introductie van Smart Home producten is de look’n feel van kerstbomen niet alleen unieker, maar zijn ze ook makkelijker te bedienen. De mogelijkheid om de kleur en helderheid van de lichtjes en een timer in te stellen, zorgt ervoor dat je je niet langer zorgen hoeft te maken over het uittrekken van de stekker of het uitdoen van de verlichting voor je naar bed gaat. Met je smartphone bij de hand kun je je kerstverlichting voortaan nog voor je thuiskomst aanzetten, of nadat je de deur achter je dichttrekt uitzetten.

Foute kersttruien

Foute kersttruien waren vroeger te vinden in de uitverkoop, maar lijken in populariteit toe te nemen met de komst van ingenaaide LED-lampjes en muziekapparaten.

Streamen van je favoriete kerstliedjes en -films

Je favoriete kerstliedjes en -films zijn tegenwoordig maar één klik van je verwijderd. In plaats van de hele dag door naar dezelfde radiozender te luisteren om je favoriete kerstnummer voorbij te horen komen, kun je Mariah Carey voortaan op repeat luisteren via je favoriete streamingdiensten. Ook kerstfilms zijn in overvloed te vinden op platformen als Netflix, Disney+ en Amazon Prime.

Relevante Resources

Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
Icoon Whitepaper

White Papers

Apple for Enterprise 2024

Lees Meer
Icoon Over Ons

Blogs

Ontdek de kracht van een managed CSOC

Lees Meer