Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Data Classification Readiness Assessment.​

Datamanagement is een complex proces. Nu slechts 6% van alle organisaties klaar is voor Microsoft E5 en in staat is om informatiebeveiliging en compliance succesvol te implementeren, komt datamanagement steeds meer op de voorgrond te staan. Om organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van een stappenplan voor de implementatie van gegevensclassificatie met behulp van Microsoft Purview, heeft Blaud de Data Classification Readiness Assessment ontwikkeld.

Wat is gegevensclassificatie?

Gegevensclassificatie is het systematisch categoriseren van gegevens op basis van hun gevoeligheid, waarde en het vereiste beschermingsniveau. Gegevensclassificatie helpt organisaties om hun gegevens effectief te beheren en te beveiligen.

Uitdagingen

  • Bedrijfsgegevens moeten in kaart worden gebracht om te begrijpen waar de gevoelige en kritieke gegevens zich bevinden en aan wie ze blootgesteld kunnen worden.
  • Gevoelige gegevens die niet geclassificeerd en gelabeld zijn, zorgen ervoor dat het ingewikkeld is om potentiële veiligheidsrisico’s te beheren en te beperken.
  • De eisen voor gegevensclassificatie moeten duidelijk worden vastgelegd om te voldoen aan de behoeften van het bedrijf en moeten relevant zijn voor het inperken van daadwerkelijke risico’s.
  • Organisaties implementeren met moeite gegevensclassificatie en DLP-programma’s (Data Loss Prevention), met name door een gebrek aan inzicht in het gegevenslandschap en het gebrek aan duidelijke bedrijfsvereisten.

Wat kan de tool voor jou betekenen?

Blaud’s Data Classification tool brengt de gegevens in M365 in kaart. 

Door je bedrijfsmiddelen in meer dan 300 kant-en-klare informatiecategorieën in te delen, biedt onze tool een uitgebreid inzicht in je gegevenslandschap. Zo kunnen we vaststellen welke soorten gegevens er aanwezig zijn in je organisatie, waar ze zich bevinden en zelfs hoe ze worden verwerkt. Inzicht hebben in de structuur van je data is de eerste stap bij het ontwikkelen van een programma voor dataclassificatie.

Inzicht in je gevoelige bedrijfsgegevens

Inzicht in je gevoelige bedrijfsgegevens vormt de basis voor de beveiliging van je informatiesystemen. Blaud kan je helpen inzicht te krijgen in de beschikbare gegevens. 

Blaud’s Data Classification Readiness Assessment steunt op state-of-the-art technologie en onze beproefde en geteste workshopmethode. Zo kunnen we je een goede basis bieden voor het inventariseren en classificeren van je gevoelige bedrijfsgegevens.

Welke rol speelt geautomatiseerde classificatie bij gegevensbeveiliging?

Geautomatiseerde classificatietools maken gebruik van vooraf ingestelde regels en algoritmen om gegevens te analyseren en te categoriseren. Dit versnelt het classificatieproces, vermindert menselijke fouten en zorgt voor consistentie bij grote datasets.

Wat is inbegrepen in onze evaluatie?

Een uitgebreid verslag van je kritieke Microsoft 365 informatie. In dit verslag kun je het volgende terugvinden:

  • Welke gegevens zich in de cloud bevinden.
  • Waar deze gegevens zich bevinden.
  • Hoe deze data vloeit tussen de gebruikers, contactpersonen en organisaties.
  • Een gedocumenteerde reeks aan voorwaarden voor je Data Classification Program, gebaseerd op een workshop onder leiding van onze deskundige data security consultants.
  • Een stappenplan met aanbevelingen voor de implementatie van dataclassificatie. Dit met behulp van Microsoft Sensitivity labels.

Contacteer ons

Vraag je Data Classification Readiness Assessment aan door onderstaand formulier in te vullen.