Bij Blaud geloven we in partnerships. Langdurige samenwerkingen waarin we elkaar constant beter maken. Die drive zit in ons DNA. Maar we weten ook heel goed dat we niet alles alleen kunnen. Dat willen we ook niet. Wij zijn namelijk gericht op samenwerking. De Connectivity Tour is daar een mooi voorbeeld van. Georganiseerd met onze partners Samsung en T-Mobile. En hét evenement waarbij fietsen, netwerken en een goed doel hand in hand gaan. In deze blog doet onze Partner Manager Erwin van Ringelesteijn verslag over de eerste editie van de Connectivity Tour.
Connectivity Tour: een initiatief van T-Mobile, Samsung & Blaud
Vrijdag, 8 oktober 2021, half zeven in de morgen: fiets in de auto, fietstoebehoren in de sporttas en op naar de startlocatie De Ijzeren Man in Vught. Vanaf half negen druppelen de eerste gasten binnen -die uit alle uithoeken van Nederland komen- voor de eerste editie van de Connectivity Tour.
De Connectivity Tour in het kort
De Connectivity Tour is een initiatief van T-Mobile, Samsung en Blaud. Met als doel om wielerliefhebbers met affiniteit voor IT op een laagdrempelige manier met elkaar en met de deelnemende merken in contact te brengen. Tegelijkertijd staat ieder jaar een goed doel centraal. Zo hoopt de organisatie ook op maatschappelijk vlak een positieve bijdrage te leveren. Dit jaar is voor Spieren voor Spieren gekozen als goed doel.
Spieren voor Spieren zet zich actief in als het gaat om bewustwording creëren en voorlichting geven over spierziekten bij kinderen. Door middel van partnerships met het bedrijfsleven, sportieve acties en het organiseren van (sport)evenementen, wordt er jaarlijks geld opgehaald. Deze bijdragen worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject, het financieren van hulpmiddelen en het organiseren van leuke dagen voor kinderen.
Deze memorabele dag werd geopend door oud-wielrenner Erik Dekker. De oud Nederlands kampioen vertelde enthousiast hoe het is om meerdere etappes te winnen in de Tour de France. En daarna waren wij aan de beurt. Samen met de andere deelnemers stapte ik op de fiets voor een ronde van 80 of 100 kilometer. Aangezien ik nog niet heel veel kilometers in de benen heb dit jaar, heb ik -heel verstandig- gekozen voor de “korte” ronde van 80 kilometer. Baas boven baas (letterlijk) heeft Thierry gekozen voor de ronde van 100 kilometer.
Om tien uur klik ik mijn fietsschoenen in de pedalen en start ik in de zeer dichte mist de ronde van 80 kilometer. Al snel zie ik dat er koppels worden gevormd. Ideaal om een rondje te fietsen en tegelijkertijd goede gesprekken te voeren. Zo fiets ik ineens naast mijn dagelijkse contactpersoon van Emil Frey fiets, terwijl ik hem normaal gesproken alleen digitaal zie en spreek. Ook kom ik in contact met IT-verantwoordelijken van TUI Nederland, de RAI, het GVB en Slachtofferhulp Nederland.
Daarnaast is het een mooi moment om weer eens bij te praten met de Accountmanagers van zowel T-Mobile als Samsung. Na dik twee uur fietsen door de mooie dorpjes Vlijmen en Gameren, komen we aan op de lunchlocatie, Brasserie de Roskam in Hurwenen. Vooralsnog gaat het vrij soepel en trap ik de kilometers moeiteloos weg. We hebben er tenslotte al 45 kilometer opzitten. Psychologisch heel fijn om te gaan lunchen als je al over de helft van de totale ronde bent.
Na een heerlijk soepje en diverse broodjes hervatten we de route. Helaas blijkt het maar weer dat een pauze mij weinig goeds brengt. Het tweede deel van de ronde gaat lastiger dan de eerste. Maar we slepen elkaar erdoorheen. Na wederom twee uur fietsen, het passeren van een spoorwegovergang en een lekke band van één van de deelnemers komen we -na het aandoen van Kerkdriel en Hedel- aan op de start- en finishlocatie in Vught.
Nadat iedereen zich heeft opgefrist, starten we met het belangrijkste onderdeel van het evenement; zovéél mogelijk geld inzamelen voor Spieren voor Spieren. Voor elke deelnemer heeft de organisatie al een bedrag ter beschikking gesteld aan het goede doel. Daarnaast hebben we ook een veiling georganiseerd.
Maar eerst hield Minke Booij, oud olympisch hockeykampioen en directeur van Spieren voor Spieren, een indrukwekkende toespraak over de prachtige stichting Spieren voor Spieren en de kinderen met een spierziekte die zij ondersteunen. Kinderen moeten namelijk onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten, maar voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Met kippenvel op mijn armen heb ik het filmpje bekeken waarmee Minke haar toespraak afsloot. Denkend aan mijn eigen kinderen die wél een onbezorgd leven leiden.
Voor de veiling had veilingmeester Bart van Poppelen (programmamanager van Spieren voor Spieren) zes items geselecteerd om te veilen. Eén van de veilingitems was het winnende fietsshirt van Olympisch BMX kampioen Niek Kimmann. Prachtige biedingen die samen gezorgd hebben voor een totaalbedrag van 5.800 EURO!
Het netwerkevent werd afgesloten met een heerlijke barbecue, inclusief een zonnige nazomeravond. Uitkijkend over het meer van De IJzeren Man kan ik wel concluderen dat de eerste editie van de Connectivity Tour zeer geslaagd is.
Via deze weg wil ik dan ook alle genodigden bedanken voor hun deelname en bijdrage tijdens de veiling. Heb je dit evenement gemist? Niet getreurd. In het voorjaar van 2022 vindt de tweede editie van de Connectivity Tour plaats. Houd hiervoor onze website connectivitytour.nl in de gaten.