Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Cloudbeveiliging verkennen met Microsoft

Cloud computing is niet meer weg te denken uit het IT-landschap en heeft zich in rap tempo ontwikkeld van een belofte naar de manier om digitale transformatie te versnellen. Cloudmigratie – het verplaatsen van gegevens, applicaties, en andere IT-componenten van de ene locatie, vaak privéservers op locatie, naar een cloudomgeving –  is dan ook een alledaagse taak geworden voor IT-teams. Uit onderzoek van Forbes blijkt dat 39% van de organisaties meer dan de helft van hun werkzaamheden in de cloud onderbrengt.

Cloudmigratie brengt vele voordelen met zich mee. Denk maar aan verbeterde schaalbaarheid, meer flexibiliteit, verhoogde beveiliging en lagere kosten. Toch kan een migratie naar de cloud een flinke uitdaging zijn. Het hebben van een goed doordachte cloudmigratiestrategie is dan ook cruciaal. Wordt er geen regelmatige analyse van je footprint gemaakt, verhoogt de kans op een beveiligingsinbreuk.

Client Solutions Director, Paul Conaty, gaat in gesprek met Microsoft Azure-expert, Raymond Mulligan, over de best practices voor een veilige cloudmigratie. Ook gaan ze dieper in hoe Microsoft dergelijke migratie kan ondersteunen.

1 The State Of Cloud Data Security In 2023 (forbes.com)