Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Hoe CWSI Ryanair, Europa’s grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij, helpt besparen  

CWSI zette Ivanti’s Enterprise Mobility Management (EMM) platform in om Ryanair te helpen haar mobiele vloot eenvoudiger te beveiligen, monitoren en beheren.  

Achtergrond

Ryanair wil uitgroeien tot Europa’s grootste luchtvaartmaatschappij voor goedkope lijnvluchten door voortdurende verbeteringen door te voeren en haar aanbod van betaalbare diensten uit te breiden. Met een focus op het aanbieden van lage tarieven, richt Ryanair zich op kostenbeheersing en operationele efficiëntie. Hun vastberadenheid om kosten te besparen en efficiëntie te bevorderen, heeft hen geleid naar het gebruik van mobiele technologie.  

Hoe we hebben geholpen

CWSI werkte samen met Ryanair aan de introductie van een nieuwe Electronic Flight Bag (EFB) als onderdeel van het ‘Always Getting Better’-programma van de luchtvaartmaatschappij. Meer dan 4.000 piloten kregen in plaats van zware aktetassen vol papieren documentatie een iPad die mobiele toegang tot belangrijke luchtvaarttoepassingen en -gegevens faciliteert.  

Piloten kunnen nu gebruik maken van applicaties zoals Boeing’s Onboard Performance Tool (OPT) voor het berekenen van opstijgprestaties, kunnen de meest recente weerberichten bekijken en hebben gegarandeerd de meest recente elektronische vluchthandleidingen binnen handbereik. 

In de luchtvaartindustrie zijn ruimte en gewicht van onschatbare waarde. De geïmplementeerde EFB-oplossing resulteert in aanzienlijke besparingen op beide fronten, met een gewichtsvermindering van meer dan 15 kg per vlucht en een eliminatie van meer dan 10 miljoen vellen papier per jaar. 

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn van cruciaal belang in een dergelijke kritieke operationele omgeving. CWSI maakte gebruik van Ivanti’s Enterprise Mobility Management (EMM)-platform om Ryanair te helpen bij het beveiligen, monitoren en beheren van haar mobiele vloot. Het IT-team kan eenvoudig een groeiend aantal nieuwe luchtvaarttoepassingen implementeren, applicaties onmiddellijk bijwerken, beveiligingswachtwoorden op afstand resetten en gegevens wissen van verloren of gestolen apparaten. 

De levering van een nieuw of vervangend toestel, inclusief de vereiste applicaties, verloopt efficiënt, zonder haperingen en geautomatiseerd. Dit stelt piloten in staat om veilig, productief en in de lucht te blijven.  

Een centraal rapportage- en monitoringplatform voorziet Ryanair van alle benodigde informatie om haar mobiele vloot te beveiligen, naleving te waarborgen en operationele efficiëntie te verbeteren. 

Resultaten

Meer dan 4.000 piloten in heel Europa maken gebruik van de EFB-oplossing en Ryanair heeft een ambitieuze groeistrategie opgesteld. Volgens Michael Hickey van Ryanair zijn de logistieke uitdagingen van het verstrekken van informatie aan de bemanning aanzienlijk vereenvoudigd door de overstap. De piloten zijn erg tevreden over de intuïtieve en gebruiksvriendelijke aard van de tool. 

Dit project illustreert hoe CWSI kan bijdragen aan het implementeren van een mobile-first strategie, wat een positieve impact heeft op het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het bevorderen van efficiëntie en het besparen van kosten. Kortom, deze strategie helpt Ryanair haar positie als marktleider in de low-cost luchtvaartmaatschappij te behouden.  

Enkele van de voordelen die Ryanair ervaart: 

  • Lagere brandstofkosten dankzij een vermindering van 15kg aan boord 
  • Eliminatie van meer dan 10 miljoen vellen papier per jaar 
  • Lagere operationele kosten door vereenvoudigde logistiek 
  • Directe mogelijkheid om nieuwe applicaties snel en veilig uit te rollen  
  • Verbeterde beveiliging met functies voor het op afstand wissen van apparaten en het opnieuw instellen van wachtwoorden 
  • Verbeterde gebruikerservaring en tevredenheid van de piloten 
  • Schaalbaarheid om het ambitieuze mobiliteitsprogramma van Ryanair te ondersteunen 

Relevant Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer