Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Qbuzz Connect & Go Service.

Blaud stroomlijnt dienstverlening Qbuzz met Connect & Go

Qbuzz verzorgt het openbaar vervoer in vier Nederlandse concessies: Zuid-Holland, Utrecht, Drenthe en Groningen. Uitgestrekt over deze regio’s brengen hun 3.000 chauffeurs jaarlijks meer dan 85 miljoen reizigers naar hun bestemming met de bus, tram of trein.

Ontdek hoe we met Connect & Go de interne communicatiestrategie van OV Qbuzz aanscherpten.

Achtergrond

Om reizigers naar hun bestemming te brengen, blijft Qbuzz in beweging. Een vanzelfsprekende verbinding die mogelijk wordt gemaakt door een doordachte communicatiestrategie.

Alvorens het de hulp van Blaud inschakelde, maakte Qbuzz gebruik van een mix aan online en offline communicatiemiddelen. Om de communicatie met haar medewerkers te stroomlijnen en faciliteren, was het voor de openbaar vervoersmaatschappij cruciaal om te digitaliseren. Nieuwe mobiele apparaten konden dan ook niet uitblijven.

Het uitrollen van grote hoeveelheden mobiele apparaten is echter een erg tijdrovende klus die vakkundige kennis vereist. In haar zoektocht naar een geschikte partner, kwam Qbuzz al snel bij Blaud terecht. Onder het toeziend oog van Blaud werden maar liefst 3000 toestellen uitgerold in 21 verschillende regio’s.

Benieuwd naar hoe Blaud’s Connect & Go Service zorgt voor snellere en efficiëntere communicatie tussen Qbuzz en haar medewerkers en zo ook een betere dienstverlening? Bekijk dan de volledige casestudy.

Relevant Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer