Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Samsung, Studio100 en mobco: Hoe we kinderen op een veilige manier kennis laten maken met de digitale wereld

Vandaag de dag groeien kinderen op in een wereld die permanent online is. Ouders maken zich dan ook in toenemende mate zorgen over het digitaal welzijn en de privacy van hun kinderen. Om hun steentje bij te dragen aan de sensibilisering van de allerkleinsten, sloegen Studio 100, Samsung en zusterbedrijf mobco de handen in elkaar om een veilige digitale omgeving te creëren waarin kinderen kunnen spelen, verkennen en zich verder kunnen ontwikkelen. 

Bekijk de volledige case study.

Achtergrond

Toen uit onderzoek van Samsung bleek dat meer dan de helft van de ouders zich zorgen maakt over de digitale veiligheid van hun kinderen, was een samenwerking met Studio 100 snel afgesproken.

In de loop der jaren heeft Studio 100 zich bewezen als producent van veilige kindercontent. Samsung beschikt dan weer over de nodige hardware en software om een veilige digitale ervaring te creëren. Met de Studio 100-tablet laat het duo kinderen op een veilige manier genieten van hun favoriete Studio 100-helden in de vorm van films, series, karaoke en interactieve games.

Aan de basis van de studio 100-tablet ligt krachtige hardware en performante en flexibele software. Om de content op een veilige en efficiënte manier naar de kinderen te brengen, moeten de hardware- en softwarecomponenten goed op elkaar afgestemd zijn. En daar riepen Samsung en Studio 100 al snel de hulp van mobco voor in.

Oplossing

Met Knox Configure kan mobco de tablets van op afstand in bulk configureren en afstemmen op de specifieke behoeften van Studio 100 en Samsung.

“Knox Configure stelt ons in staat om de content op een efficiënte manier naar het apparaat te sturen, volledig in lijn met de merkidentiteit van Studio 100. Daarnaast was het belangrijk dat de content niet geëxporteerd kon worden om auteursrechten te beschermen. Tegelijkertijd moest de content offline beschikbaar zijn zodat kinderen te allen tijde kunnen genieten van hun favoriete Studio 100-helden”, vertelt Björn Kemps, Client Solutions Director bij mobco, zusterbedrijf van Blaud.

Tot slot heeft mobco’s supportafdeling via de Knox Console een real-time overzicht van alle actieve apparaten, waardoor het onmiddellijk actie kan ondernemen bij incidenten of problemen. immediate action in case of incidents.

Resultaat

“De combinatie van mobco’s jarenlange ervaring en expertise in de sector, en de gevarieerde mogelijkheden in Knox Suite, laten Studio 100 toe om een unieke, onderscheidende en kindvriendelijke oplossing op de markt te brengen”, aldus Ann Bisaro, Commercial Partnership Manager bij Studio 100. “De positieve feedback van klanten en partners wordt bekroond met sterke verkoopcijfers. Editie drie van de tablet werd zonet gelanceerd en we zijn ervan overtuigd dat deze, net zoals de twee vorige edities, een groot succes zal zijn.”

Kinderen de mogelijkheid bieden om de digitale wereld op een veilige manier te verkennen is een missie die ons nauw aan het hart ligt. Graag blijven we ons dan ook samen met Samsung en mobco inzetten voor de sensibilisering van de allerkleinsten.

Relevant Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer