Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Gemeente Stichtse Vecht: Migratie van MobileIron naar Microsoft Intune

Gemeente Stichtse Vecht is nieuwsgierig, ondernemend en altijd in beweging. De gemeente gelooft dan ook sterk in de kracht van innovatie, waardoor het hybride werken begin 2020 al snel werd omarmd.

Het proces van vaste pc’s op kantoor naar laptops is ingezet. En iedereen heeft een eigen smartphone, zodat plaats- en tijdonafhankelijk werken optimaal gefaciliteerd wordt.

Altijd en overal veilig kunnen werken

Voor hun Mobile Device Management (MDM) gebruikte de gemeente al de consultancy diensten en support van Blaud voor MobileIron. Dit jaar wordt de overstap gemaakt naar Microsoft365. Blaud zorgt voor een soepele implementatie van Microsoft Intune (ook wel bekend als Microsoft Endpoint Manager). Zo kunnen de medewerkers van Stichtse Vecht veilig en mobiel blijven werken, en zijn ze altijd en overal bereikbaar.

“De bereikbaarheid van onze medewerkers is een groot goed voor de gemeente. Handhavers, buitendienstmedewerkers en medewerkers van het Sociaal Domein zijn namelijk veel op pad, en moeten dan wel kunnen rekenen op de apparatuur die ze bij zich hebben. Mede doordat onze medewerkers -en hun mobiele devices- zoveel in beweging zijn, is het goed beheren en beveiligen van de apparaten cruciaal”, vertelt Harry. Daarom maakt de gemeente al jarenlang gebruik van het enterprise security platform MobileIron.

Harry: “Toen onze vorige MobileIron leverancier ermee stopte, moesten we op zoek naar een nieuwe softwareleverancier, die ons ook kon helpen bij het beheer. Via MobileIron zijn we bij Blaud terechtgekomen. In hun offerte stond precies wat wij verwachtten. Dat heeft ervoor gezorgd dat we nu al twee jaar heel plezierig samenwerken.”

Van MobileIron naar Microsoft Intune

Blaud begon de samenwerking met Stichtse Vecht met een Quickscan om de instellingen van het MobileIron platform te optimaliseren. Harry: “Het beheren en beveiligen van mobile devices op afstand is een aparte tak van sport. Een sport waar Blaud heel goed in is. Op basis van hun kennis en expertise hebben ze een aantal aanbevelingen gedaan voor een nog veiligere omgeving.”

“Begin 2021 werd besloten dat de hele ICT-omgeving van Stichtse Vecht overgaat naar Office365. Dit betekende ook dat er een overstap van MobileIron naar Microsoft Intune ging plaatsvinden. “Blaud ondersteunt ons ook hierbij weer zeer goed”, vertelt Harry.

 

Van inventarisatie tot implementatie

Jesper Schmidt, sales director bij Blaud, vertelt meer over het proces: “Blaud is gestart met een onderzoek naar de impact van de migratie. Om de advies-, eisen- en wensenlijst samen te stellen, hebben we diverse medewerkers van Stichtse Vecht gesproken. Daarna zijn de lijsten uitgewerkt tot technische documenten. We hebben samen bepaald welke functionaliteiten er aan de eindgebruiker beschikbaar gesteld moeten worden. Daarna heeft de MEM-consultant van Blaud het overgenomen, om aan de hand van het advies en de technische uitwerking de omgeving in te gaan richten.”

“De implementatie is nu in de afrondende fase, waarin de nieuwe omgeving uitvoerig wordt getest door ons en een testgroep van de gemeente. Wanneer de omgeving draait, zorgen wij dat de systeembeheerders en medewerkers van Stichtse Vecht goed worden getraind, zodat Microsoft Endpoint Manager in het eerste kwartaal van 2022 in gebruik genomen kan worden door heel de gemeente. Uiteraard blijven we de gemeente ook ná de migratie ondersteunen met beheer en support.”

De kracht van Blaud

Mede door de intensieve samenwerking kennen Blaud en Stichtse Vecht elkaar goed. “Blaud is voor ons een partner die met je meedenkt én -werkt” zegt Harry.

“Voor mij ligt het onderscheidend vermogen dan ook in het feit dat er heel veel kennis aanwezig is bij Blaud. Ik heb met verschillende mensen uit de organisatie contact gehad over de MobileIron software, en echt iedereen die ik sprak had kennis van het product. Dat zie je niet vaak!”

“Daarnaast vind ik Blaud gedegen, betrouwbaar en proactief. Er wordt regelmatig op eigen initiatief contact gezocht om te kijken of ze ons nog kunnen helpen met verbeteringen, zonder dat het een verkoopgesprek wordt. Blaud is er echt voor ons en zorgt ervoor dat wij zonder zorgen in een veilige omgeving kunnen werken. Het feit dat er tot nu toe nog geen storingen of incidenten zijn geweest, laat wel zien dat ze hun zaken goed voor elkaar hebben.”

Heeft jouw organisatie behoefte aan een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing voor toegang tot informatie op smartphones en laptops? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Relevant Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer