Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Gemeente ‘s-Hertogenbosch: Migratie van MobileIron naar Microsoft Intune

Gemeente ’s-Hertogenbosch maakte jarenlang gebruik van MobileIron. Maar toen de organisatie de overstap zette naar Microsoft 365 -om ook vanuit de Cloud te kunnen werken-, ontstond de wens om het Mobile Device Management-systeem (MDM) te migreren naar Microsoft Intune, de endpoint manager van Microsoft. Ze hadden immers de licenties al en dat leverde dus een kostenvoordeel op.

Nieuw MDM-systeem

De gemeente vroeg Blaud om het nieuwe MDM-systeem in te richten voor de smartphones van de gebruikers, de migratie vervolgens uit te werken én te ondersteunen. Op een manier waarop de eindgebruikers zo min mogelijk last zouden hebben van ingrijpende gevolgen. En dát is gelukt!

MDM in de Cloud

Namens de gemeente vertellen Herbert van den Abeele, senior beleidsmedewerker ICT, en Kiyarash Kazemi, Security Officer, over de jarenlange samenwerking met Blaud en in het bijzonder het migratietraject:

“Bijna alle medewerkers hebben een smartphone van de zaak. En al deze mobiele apparaten willen wij beheren vanuit één omgeving, waarbij we integratievoordelen kunnen bieden en tegelijkertijd de privacy en veiligheid van onze bedrijfsinformatie garanderen”, legt Herbert uit.

“Dus toen wij de overstap naar Microsoft 365 maakten, hadden we ook de beschikking over Microsoft Intune en was het meer dan logisch deze MDM in te zetten voor onze gemeente. We werkten al jaren samen met Blaud, zij richtte voor ons bijvoorbeeld MobileIron in, dus logischerwijs gingen we ook dit traject samen aan”.

Soepele migratie Microsoft Intune

Gemeente ’s-Hertogenbosch had de wens om een migratieplan uit te werken met minimale impact voor de eindgebruikers. “We wilden het zo efficiënt mogelijk doen, zonder al te ingrijpende gevolgen voor onze collega’s. Blaud heeft ons daarin goed ondersteund. Naast dat zij de oplossing voor ons inrichtten, werkten zij het migratieplan uit én hebben ons daarin goed begeleid”, vertelt Kiyarash.

“Vanwege de pandemie konden we helaas niet naast de gebruiker zitten om alles uit te leggen, dus hebben we ondersteuning op afstand ingericht. Alle migratiestappen zijn door Blaud verwerkt in een instructievideo en dat maakte dat de overgang soepel verliep. Zelfs boven verwachting. Het overgrote deel van onze collega’s kon de overstap namelijk zelfstandig uitvoeren. En voor diegenen waarbij het niet lukte, zat de helpdesk van Blaud klaar. Binnen vijf weken was iedereen over naar Microsoft Intune.”

 

Proactief meedenken

De migratie van MobileIron naar Microsoft Intune had wél impact op de manier van werken bij gemeente ’s-Hertogenbosch. Iedereen was gewend aan de mail en agenda apps van Apple en moest ineens met apps van Microsoft werken.

“Voor de eindgebruikers was het wennen, maar we hebben ze zoveel mogelijk meegenomen tijdens het traject. Door veel te communiceren en bijvoorbeeld het tonen van instructiefilmpjes zorgden wij ervoor dat de adoptie van dit nieuwe MDM-systeem goed verliep”, vertelt Kiyarash.

 

Succesvolle samenwerking

De samenwerking is uitstekend verlopen. Herbert omschrijft Blaud als een organisatie met veel kennis en kunde: “Ze hebben alle benodigde kennis en hebben het geduld om gebruikers op een goede manier te kunnen helpen. Daarnaast waardeer ik hun flexibele houding enorm. Zeker handig in tijden van een pandemie, waar regels iedere week weer veranderden. Het resultaat van onze samenwerking is dat we samen succesvol de migratie hebben doorlopen. Bínnen de afgesproken planning. We werken nu vanuit een integrale, veilige omgeving én besparen kosten!”

 

De kwaliteit van Blaud

Gemeente ’s-Hertogenbosch werkt met behulp van Microsoft Intune veilig. “Blaud heeft ervoor gezorgd dat onze mensen hun smartphone goed gebruiken en met deze nieuwe oplossing zijn wij toekomstbestendig. Ze denken mee in technische en functionele vraagstukken, bieden ons goede ondersteuning en vinden dat leuk om te doen. En dát stralen ze ook uit, wat zorgt voor een fijne samenwerking”, besluit Kiyarash het interview.

Heeft jouw organisatie behoefte aan een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing voor toegang tot informatie op smartphones en laptops? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Relevant Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer