Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Het uitrollen en migreren van smartphones is een tijdrovende klus. Tijd die gemeente Goeree-Overflakkee door capaciteitsproblemen op de eigen IT-afdeling niet heeft. Daarom schakelde de gemeente in januari 2020 de kennis en expertise van Blaud in.

Met onze dienst Connect & Go migreerden en rolden we 450 nieuwe smartphones uit onder de medewerkers. Veilig én efficient, in combinatie met het Mobile Device Management Systeem van Microsoft Intune.

Connect & Go Inventarisatie

Toen Gemeente Goeree-Overflakkee bij Coolblue een paar honderd smartphones kocht die met Microsoft Intune uitgerold moesten worden, adviseerde Coolblue daarbij de Connect & Go dienst van Blaud. Jesper Schmidt, Sales Director Blaud: “Een mooie uitdaging van onze partner Coolblue die we met beide handen aangrepen. Bij het uitrollen van de nieuwe smartphones met Microsoft Intune, namen we de medewerkers van de gemeente stap voor stap mee in het uitrolproces. Zo zorgden we dat ze direct goed met de nieuwe smartphones en bedrijfsapplicaties konden werken.”

Om dit te realiseren startte de Connect & Go Projectmanager van Blaud met de inventarisatie. De huidige type devices, gebruikersgroepen/persona’s en stromingen zijn eerst in kaart gebracht. Daarna het projectplan, een planning en het ontwikkelen van een stappenplan voor het uitrollen van de toestellen. “Na diverse inventariserende gesprekken met de klant bepaalden we dat klassikale uitrolmomenten met maximaal vijftien personen per sessie de effectiefste en goedkoopste manier was om alle medewerkers succesvol hun nieuwe smartphone in gebruik te laten nemen. En om hen wegwijs te maken met het bedrijfstoestel.”

Connect & Go Uitvoering

Blaud had de volledige regie over de uitrolplannen en het schrijven van de handleidingen. Wel was het volgens interim projectmanager Martin Bout intern van belang goed te communiceren met alle afdelingen en de uitrollocaties te prepareren.

Martin: “Nadat er samen met ons een goed doordacht (stappen)plan was opgesteld voor het uitvoeren van de uitrol, is Blaud aan de slag gegaan met het maken van een uitrolhandleiding. Deze werd via een PowerPoint-presentatie aan de medewerkers gepresenteerd. Het is voor ons essentieel dat de handleidingen en klassikale sessies voor de uitrol tot in detail zijn uitgewerkt, omdat we te maken hebben met verschillende afdelingen en gebruikersniveaus. Een intensieve samenwerking tussen de gemeente en Blaud was hierbij essentieel. We kunnen de regie wel uit handen geven, maar het gedachtengoed van de gemeente moet hierin wel gewaarborgd worden.”

De uitrol

Jesper Schmidt vult Martin Bout aan: “Via de planningstool van Blaud konden alle medewerkers van de gemeente zich inschrijven voor een uitrolmoment. Met een maximum van vijftien personen per sessie, verspreid over tien werkdagen. Op de dagen van de uitrol waren er twee Connect & Go medewerkers van ons aanwezig die de presentaties klassikaal hebben gepresenteerd. Zo was er voldoende fysieke ondersteuning op het toestel, wanneer dat nodig was. Een maand later zijn we nog twee dagen teruggekomen op de overige medewerkers te ondersteunen die niet beschikbaar waren tijdens de eerste aangeboden tijden.”

Martin besluit ons gesprek met een mooi compliment voor de Connect & Go projectmanagers van BLAUD: “We hebben enthousiaste en goede feedback vanuit onze medewerkers ontvangen over de ervaren en professionele werkwijze van de uitrolmedewerkers van Blaud. Wij zijn erg tevreden over het bereikte eindresultaat”

 

Dé toegevoegde waarde van de Blaud Cleanup App

Heeft jouw IT-afdeling last van tijdgebrek, maar heb je wel behoefte aan een gebruiksvriendelijke, snelle en veilige oplossing voor het uitrollen van devices? Eventueel in combinatie met een Mobile Device Management Systeem. Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Relevant Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer