Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Crowleys introduceert een veilig en gestandaardiseerd platform met Microsoft Office 365 

Crowleys DFK, een toonaangevend accountantskantoor in Ierland, met vestigingen in onder meer Dublin en Cork, levert al meer dan 46 jaar diensten op maat op het gebied van audit, advisering, accountancy, en belastingen. 

Achtergrond

Crowleys DFK, een vooraanstaand accountantskantoor in Ierland met vestigingen in Dublin en Cork, biedt al 46 jaar lang klantgerichte diensten op het gebied van audit, advisering, accountancy, en belastingen.  

In eerste instantie benaderde Crowleys DFK CWSI om ISO 27001-gecertificeerd te worden, een internationale standaard voor cyberbeveiliging, én om een kader te ontwikkelen voor verdere beveiligingsinspanningen. De plotselinge overgang naar werken op afstand tijdens de COVID-19-pandemie dwong Crowleys DFK om haar strategie voor hybride werken te herzien en een veilige werkomgeving te creëren voor haar 160 medewerkers, zodat een naadloze en hoogwaardige dienstverlening kon worden gehandhaafd. 

Hoe we hebben geholpen

CWSI kreeg de opdracht om Crowleys DFK te helpen het volledige potentieel van Microsoft Office 365 (O365) te benutten, zodat hun werknemers productief en efficiënt op afstand konden werken, zonder de veiligheid van bedrijfsgegevens en -systemen in gevaar te brengen. CWSI moest het beheer op afstand van de gehele zakelijke vloot faciliteren via een uniform platform. Het hielp Crowleys DFK als het ware transformeren naar een moderne werkplek door apparaten en identiteiten te configureren volgens een Zero Trust-model, en hen te helpen voldoen aan de vereisten van ISO 27001.  

Waarom CWSI?

CWSI werd gekozen vanwege haar reputatie als ervaren specialist op het gebied van moderne werkplekbeveiliging en naleving van wet- en regelgeving in Ierland. De voorgestelde oplossing, die ook werd aanbevolen door een branchegenoot en waarvan bewezen was dat deze snel resultaten opleverde, was volledig afgestemd op de veranderende behoeften van Crowleys DFK.  

Uitdagingen

Crowleys DFK maakte al gebruik van O365 en wilde slimme beveiligingscontroles integreren om hybride werken mogelijk te maken zonder in te boeten op de eindgebruikerservaring en productiviteit. Om het nieuwe beleid voor werken op afstand te ondersteunen, concludeerde CWSI dat een Unified Identity Management-oplossing moest worden geïmplementeerd om bedrijfsgegevens te beschermen. Bovendien moesten zowel persoonlijke als bedrijfsapparaten, draaiend op Windows 10, Android en iOS, centraal op afstand worden beheerd. Verder wordt aanbevolen de bestaande antispamoplossing te upgraden en controles te implementeren om gegevenslekken of -verlies te voorkomen.  

Implementatie

Met de Microsoft 365 Business-oplossing kon Crowleys DFK de meeste van haar beveiligingsrisico’s aanpakken, zoals het gebrek van zichtbaarheid, het ontbreken van een Mobile Device Management (MDM)-strategie en het gebrek aan applicatiebeheer. CWSI implementeerde de beveiligingscontroles in Microsoft 365 Business in drie fasen: 

  • Identiteitsbeheer met Azure Active Directory (een ingebouwde oplossing voor het beheren van identiteiten in O365).  
  • Apparaatbeheer met Microsoft Intune (een cloudgebaseerde beheertool voor mobiele apparaten), waardoor de gebruikerservaring en flexibiliteit verbeterd werden, inclusief de mogelijkheden om offline te werken. 
  • Defender for Office 365 met Office Advanced Threat Protection. 

Resultaten

Uniformiteit op alle apparaten: De oplossing beëindigde de afhankelijkheid van externe desktops en adresseerde problemen met internettoegang en slechte connectiviteit door de mogelijkheid te bieden om offline te werken. 

Gecentraliseerd beheer: De implementatie heeft het interne IT-team ontlast doordat alle updates en apps voortaan centraal kunnen worden beheerd. Met Office365 en Intune op lokale apparaten worden alle locaties op dezelfde manier beheerd. Handmatige registratie van apparaten op kantoor met encryptie, die elke 90 dagen voor elke werknemer moest worden uitgevoerd, is geëlimineerd. Dit bespaart kostbare tijd en resulteert in een verhoogde productiviteit en werknemerservaring. 

Productiviteit en kostenbesparing: Voorheen besteedde Crowleys DFK gemiddeld een halve dag per week aan het oplossen van IT-supporttickets. Het aantal tickets is sinds de implementatie aanzienlijk afgenomen en de meeste tickets kunnen nu opgelost worden met een kort mailtje. Dit heeft geleid tot een vermindering van zowel het aantal IT-problemen als de tijd die eraan wordt besteed, waardoor het team wekelijks twee uur extra kan vrijmaken om aan haar kerntaken te besteden 

ISO 27001-certificering: Het bedrijf zet de volgende stap in haar ISO-traject, waarbij fase twee inhoudt dat er steeds meer wordt overgeschakeld van desktops op afstand naar cloudgebaseerde applicaties.   

Conclusie

Met CWSI’s jarenlange ervaring in het beveiligen van mobiele werknemers, kon Crowleys DFK snel overstappen naar een digitale werkomgeving. 

Dankzij CWSI’s ervaring in en kennis van de KME-markt, kan het gelijke tred houden met de technologieën en beveiligingsmaatregelen die dergelijke organisaties in staat stellen om veilig en mobiel te werken. Dit maakt deze bedrijven aantrekkelijker voor jongere generaties werknemers en stelt hen in staat om te innoveren door op nieuwe manieren contact te leggen met hun werknemers en klanten.  

Relevant Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer