Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

Blaud en Microsoft beschermen kritieke bedrijfsgegevens voor één van de grootste luchthavens in het Verenigd Koninkrijk   

Blaud implementeerde een veilige, cloudgebaseerde Unified Endpoint Management-oplossing (UEM) voor 450 apparaten. Dankzij de uitrol van Microsoft Intune zijn vrijwel alle identiteits- en informatiebeveiligingsrisico’s geëlimineerd. 

Achtergrond

Eén van de grootste luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, met jaarlijks meer dan 16 miljoen passagiers, stond voor de uitdaging om zeer gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen én de gebruikerservaring van het grondpersoneel, HR en Finance te verbeteren. Met een personeelsbestand van meer dan 12.000 medewerkers, waarvan de overgrote meerderheid vrijwel onmiddellijk moet kunnen reageren op passagiersverzoeken, was er behoefte aan een betrouwbare, veilige en mobiele informatiebron 

Uitdagingen

Vanwege de specifieke vereisten vanuit de luchtvaartsector, was de luchthaven op zoek naar een intuïtieve en uiterst veilige oplossing voor het beheer en de beveiliging van een groot scala aan iOS-, Android- en Windows-apparaten. De bestaande VMware-infrastructuur voldeed niet langer aan de veranderende behoeften van de luchthaven en de interne IT-vaardigheden waren beperkt. Blaud kon ondersteuning bieden bij: 

  • Het verbeteren van de gebruikerservaring op 450 apparaten, verspreid over verschillende afdelingen, waaronder HR en Finance. 
  • Het faciliteren van veilig werken op afstand voor personeel gevestigd in het hoofdkantoor. 
  • Het verlichten van de toenemende druk op het interne IT-team.  

Oplossing

De engineers van Blaud namen ruim de tijd om de specifieke behoeften van de luchthaven te begrijpen en werkten nauw samen met de klant om de bestaande infrastructuur grondig te evalueren.

Met als doel het beperken van identiteits- en gegevensbeveiligingsrisico’s, rolde Blaud een veilige, cloudgebaseerde Unified Endpoint Management (UEM)-oplossing uit op 450 apparaten. De gekozen oplossing, Microsoft Intune, werd eerst getest op een kleine groep apparaten om een op maat gemaakte configuratie te kunnen ontwikkelen.

Microsoft Intune werd geselecteerd vanwege kostenefficiëntie en bewezen staat van dienst op het gebied van integratie met bestaande systemen.  

Uitkomsten

Na de implementatie zijn de risico’s voor identiteits- en informatiebeveiliging vrijwel volledig geëlimineerd. Nu passagiers in real-time hulp of informatie kunnen krijgen van het grondpersoneel, is de klanttevredenheid aanzienlijk toegenomen.  

Bovendien heeft de oplossing de workflows voor het luchthavenpersoneel gestroomlijnd en de productiviteit verhoogd door centrale gegevenstoegang te faciliteren. Ook de gebruikerservaring en de samenwerking tussen de verschillende afdelingen is aanzienlijk verbeterd. 

De communicatiemogelijkheden, zowel intern als extern, zijn aangescherpt waardoor de uitwisseling van belangrijke informatie – zoals noodoproepen – sneller en veiliger verloopt voor het grondpersoneel, waaronder de klantendienst en het winkelpersoneel.  

Tenslotte is de druk op het interne IT-team aanzienlijk verminderd, waardoor een veilige en efficiënte omgeving wordt gecreëerd die het team in staat stelt om zich beter te concentreren op hun kerntaken. Het robuuste IT- en beveiligingsframework van Blaud is flexibel en volledig schaalbaar, wat perfect aansluit bij de groei van het bedrijf. De geïmplementeerde oplossing vergemakkelijkt ook de toekomstige integratie met het volledige IT-landschap van de luchthaven.  

Relevant Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer