Icoon Over Ons

Blogs

Threat Intelligence Ontleed: De Drie Types Op Een Rijtje

Lees Meer
BOEK EEN MEETING

African Clean Energy: Connectiviteit voor íedereen 

Bij Blaud geloven we in partnerships. Langdurige samenwerkingen waarin we elkaar constant beter maken. Hierdoor realiseren we samen met onze klanten, resellers en leveranciers de meest intelligente, werkbare en veilige oplossingen.

Van innovatieve apps tot mobile device management. Zo geven we organisaties en hun eindklanten de vrijheid en zekerheid om maximaal te presteren. Waar je ook bent en op ieder moment.

Dat noemen wij Mobilise your Enterprise. En omdat veilig en mobiel werken volgens ons voor iedereen ter wereld mogelijk moet zijn, zijn we heel trots op de samenwerking met African Clean Energy (ACE).

De uitdaging: Afrikaanse schone energie met ACE One

Een wereld waar schone energie en connectiviteit voor iedereen is. Dat is de visie van African Clean Energy. Maar met nog zo’n 2,6 miljard mensen in de wereld die daar nog géén toegang toe hebben, zijn we er nog lang niet. Zij worden onder andere beperkt tot het gebruik van koken op open vuur, dat veel rook produceert, waardoor de gebruikers worden blootgesteld aan luchtverontreininging (HAP). En zonder toegang tot elektriciteit maken deze huishoudens ook nog extra kosten voor het kopen van paraffine en kaarsen voor verlichting en voor het opladen van hun telefoon. Om dit probleem aan te pakken, heeft African Clean Energy de ‘ACE One’ ontwikkeld: een integrale energieoplossing voor off-the-grid huishoudens in ontwikkelingslanden.

“De ACE One is een hybride energiesysteem op zonne-energie dat consumenten in ontwikkelingslanden een schone, rookloze kookervaring biedt. Daarnaast kan de door zonne-energie opgewekte elektriciteit ook gebruikt worden voor het opladen van telefoons en voor verlichting. Zo besparen de mensen op elektrische energiekosten en wordt de ACE One betaalbaar”, vertelt oprichter en CEO Ruben Walker. “De gebruikers krijgen naast de ACE One ook een Samsung-smartphone met daarop een vooraf geïnstalleerde ACE Connect-app.

Zo kunnen klanten en wij de ACE One verbinden met een smartphone en hun verbruik inzien, de terugbetalingen van hun lening bijhouden én direct communiceren met onze klantenservice. Om deze gegevensoverdracht tussen de ACE One en de smartphone veilig te laten verlopen, maken we gebruik van Samsung KNOX. De Samsung KNOX card licenties levert Blaud aan ons.”

 

Blaud heeft kennis van zaken

Onder Samsung KNOX vallen verschillende mobile securityoplossingen van Samsung, gericht op het beveiligen en beheersbaar maken van Samsung devices. “Samsung KNOX biedt ons een extra stukje security wanneer wij een smartphone verkopen aan onze klanten. Maar hiervoor hebben we wel licenties nodig. Via Samsung kwamen we bij Blaud terecht. Zij helpen ons nu al zo’n twee jaar aan licenties en dat loopt eigenlijk heel gesmeerd. Het is een kwestie van aanvragen en implementeren.

Tenminste, zo voelt het voor ons, aangezien er tot nu toe nog geen problemen zijn geweest en het contact minimaal is. En dat is in dit geval goed”, vertelt Ruben over de samenwerking met Blaud. “Ik merk aan alles dat Blaud een partij is met veel kennis van zaken. Ze zijn altijd bereid om met je mee te denken en advies te geven over veilig en mobiel werken. Dus mochten we met ACE in de toekomst gaan opschalen, dan verwacht ik zeker dat onze samenwerking met Blaud ook wordt uitgebreid.”

Energiezuinig én veilig gebruikmaken van smartphones dankzij Samsung KNOX

Onze Partner Manager Mobile Security & App Development Erwin van Ringelesteijn woont zelf in een energieneutrale woning én bezit een volledig elektrische auto. Hij vindt het dan ook goed om te zien dat organisaties zoals ACE zich inzetten voor schone energie in ontwikkelingslanden. Erwin: “Ik ben blij dat wij met Blaud een bijdrage kunnen leveren aan de doelen van deze B-Corp-organisatie, met onze expertise van Samsung KNOX. Door ons partnership kunnen klanten van ACE op een energiezuinige en veilige manier gebruik maken van ACE One op hun telefoons.”

Heeft jouw organisatie behoefte aan een gebruiksvriendelijke en veilige MDM-oplossing óf innovatieve app, zodat je maximaal kan presteren? Waar je ook bent op ieder moment. Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Relevant Case Studies

case study icon

Case Study

Inspectie SZW: MIA Digipas

Lees Meer
case study icon

Case Study

Gemeente Goeree-Overflakkee: Connect & Go voor uitrol 450 smartphones

Lees Meer
case study icon

Case Study

iSZW: Efficiëntie en wendbaarheid voorop  

Lees Meer