Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Weg met het zakelijke Apple-ID!

Auteur
Thierry Lammers
Datum
mei 27, 2016

dog_tags_1Tot voor kort moest elk zakelijk iOS device aan een Apple-ID worden gekoppeld. Veel gebruikers hadden nog geen Apple-ID of hadden wel een persoonlijk Apple-ID maar wilden dat niet aan hun zakelijke toestel koppelen. Best wel een gedoe dus om al die Apple-ID’s aan te maken.

Binnenkort is dat verleden tijd: In de komende MobileIron Core 9.0.1.0 versie wordt het mogelijk om zowel gratis apps als betaalde apps via het Volume Purchase Program (VPP) van Apple  device-based aan te bieden. Alle zakelijke apps kunnen dan zonder Apple-ID aan een device worden gekoppeld. De gebruiker is vervolgens vrij om een persoonlijk Apple-ID aan het iOS device te koppelen waarmee hij zijn privé apps kan installeren.

Zeker in combinatie met het Device Enrollment Program (DEP) van Apple maakt dit de uitrol van iOS device stukken eenvoudiger.

Let op: wanneer u een betaalde app verspreidt geeft u in de MobileIron Core aan of deze device-based of client-based toegekend moet worden. In het eerste geval bent u voor élk device een licentie kwijt, in het tweede geval moet uw medewerker tóch een Apple-ID aanmaken en bent u voor alle devices van de betreffende medewerker slechts één licentie kwijt.

Wilt u meer weten over MobileIron, VPP en DEP, neem dan contact op met Tim de Vries.

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->