Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Clippy, maar dan anders (Android Web Clips)

Auteur
Thierry Lammers
Datum
juni 30, 2017

Je wil jouw collega’s zo snel en zo makkelijk mogelijk van de juiste informatie voorzien op hun smartphone of tablet. Nu kan je natuurlijk steeds een email sturen met daarin de laatste handleiding, huisregels, beleid of noodplan, maar dat zit met een paar dagen ergens in een digitale prullenbak of diep weggestopt in een mailarchief. Los daarvan loopt dit mogelijk spaak als het document geüpdatet wordt.

BLAUD kan je helpen om de informatie, die jij belangrijk vindt, op het scherm van de eindgebruiker te toveren. Door middel van een icoon krijgt de gebruiker een “snelkoppeling” op de homescreen van zijn of haar smartphone. De snelkoppeling kan je laten verwijzen naar documenten en webpagina’s. Het aardige is dat zo’n snelkoppeling ook nog eens vanuit een Enterprise Mobility Management pakket is uit te rollen.

Eindgebruikers hoeven dus niet te scrollen in de lange lijsten van bookmarks of nog erger: de doorgestuurde mail met daarin de link zodat het niet in de kleine adresbalk getypt hoeft te worden. Ze drukken op het icoon/snelkoppeling en de informatie verschijnt. Eventueel zelfs afgedwongen in een secure browser, content op het intranet is daarmee dus ook bereikbaar.

Het is ook mogelijk om de webpagina fullscreen te starten. Hierdoor lijkt het daadwerkelijk een app, en is de gebruiker zich niet direct bewust van de browser die onderwater gebruikt wordt. Ideaal voor een webstore of smoelenboek.

Nou kan je denken: “hé zoiets bestaat al, dat zijn iOS Web Clips!” en dan heb je volkomen gelijk. Alleen op Android was zoiets niet zomaar mogelijk. BLAUD heeft daarom een tool ontwikkeld om dit ook voor Android snel te organiseren.

Interesse? Laat het ons weten en we laten je precies zien wat er mogelijk is.

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->