Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

Reference case Reclassering Nederland: van dikke map naar besparende app

Auteur
Thierry Lammers
Datum
juni 14, 2016

logo_rnrb_cmyk_gn_kdrOnze relatie met Reclassering Nederland gaat al een heel eind terug; sinds ‘the BlackBerry days’ mogen wij de Reclassering helpen met het mobiel maken van haar medewerkers. Op een gegeven besloot de Reclassering het aanbod van mobiele apparaten te verbreden naar iOS, Android en Windows Phone. Om deze apparaten goed te beveiligen en te beheren heeft BLAUD in 2011 MobileIron bij hen geïmplementeerd. Ook functionaliteit als Docs@Work en Web@Work zijn daarbij in gebruik genomen om nog efficiënter bij bedrijfsinformatie te kunnen.

Meestal is het dan een kwestie van afwachten tot de eerste Enterprise App aanvragen worden afgevuurd op de ICT afdeling. Zo ontstond ook de vraag om het logistieke- en ondertekenproces van opdrachtformulieren van gestraften te digitaliseren. Dit was namelijk een tijdrovend proces met de nodige materiele kosten.

logo_appconnect

BLAUD heeft vervolgens dit papieren proces gedigitaliseerd door middel van een app op de Apple iPads van de werkmeesters. Uiteraard is de hele informatieketen beveiligd door middel van MobileIron AppConnect technologie. Hiermee houden we alle gegevens binnen Justitienet.

Was er een business case om deze app te bouwen? Absoluut!
De quote van Michel Eindhoven, hoofd I&A, zegt genoeg!

“De tijd was er duidelijk rijp voor en we hadden alle bouwstenen: iPad’s en MobileIron. De besparing aan papier en printerinkt weten we eind van het jaar. Maar als je bedenkt dat we ongeveer 10 kopieën per werkstraf maakten, met 3500 werkstraffen per maand, dan is dat een flinke berg op jaarbasis. En dan hebben het nog niet over de besparing in uren en brandstof. De business case voor deze app is echt een no-brainer.”

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->