Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Ransomware: nu nog klantvriendelijker!

Auteur
Thierry Lammers
Datum
juni 13, 2016

lockedfolderEr is tegenwoordig Ransomware in omloop dat, ter bevordering van een soepele betaling, live chat support biedt.
Het moet niet gekker worden.

Daarom: zorg voor adequate beveiliging van devices en gegevens. Misschien nog wel belangrijker: zorg voor (regelmatige) instructie van uw medewerkers om virussen, malware, phishing, ransomware etc. te herkennen. Het is een goed gebruik om uw beveiliging op meerdere niveau’s in te regelen. Denk aan beveiliging ‘aan de poort’ met behulp van een goede firewall, complexe wachtwoorden, email scanning, beveiligd Wifi, etc. etc.. Verderop in de keten, op device en operating niveau, kan encryptie en andere policies worden toegepast. En last but not least, regel een controle op gevaarlijke (mobiele) apps.

Internet Of Things
Ook een puntje om scherp op te zijn: met de massale opkomst van internet connected devices (zelfrijdende auto’s, track & trace devices, alarmsystemen, sluizen die op afstand bediend kunnen worden etc. etc.) ontstaat er geheel nieuwe wereld die je kan aanvallen met ransomware en DDos attacks. Het is dus slechts een kwestie van afwachten tot de eerste auto op afstand wordt geblokkeerd door criminelen.

Nog een paar redenen waarom we niet het business model van Ransomware moeten trappen:

  1. Als je eenmaal betaalt is dat voor de crimineel geen reden om je niet nogmaals af te persen, eerder een aanmoediging.
  2. De aanmoediging kan meteen ook inhouden om de ‘premie’ maar weer eens te verhogen.
  3. Hoe betrouwbaar is een crimineel; worden je files daadwerkelijk weer beschikbaar gesteld?
  4. Betalen betekent voor de crimineel dat er daadwerkelijk een Ransomware ‘business model’ bestaat, terug naar punt 1.
  5. Wie weet wat voor andere criminele of terroristische activiteiten je met je betaling sponsort?

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->