BIMLink issue reporting

BIMLink issue reporting

Description:

WAT IS BIMLink

BIMlink is een interactief gebouwdossier dat alle betrokken partijen altijd voorziet van de meest recente informatie. Het is een online platform dat is ontstaan vanuit de complexe praktijk van de bouw; BIMlink verzamelt alle gebouwinformatie op één plek. Denk hierbij aan de onderling gecoördineerde gebouwmodellen, oppervlaktestaten, productinformatie, veiligheidscertificaten, bouwvergunningen, financiële analyses, planningen etc. Maar BIMlink gaat verder, ook na de oplevering van het gebouw. Zodra het gebouw compleet is produceert BIMlink een revisiemodel, welke kan dienen als juridisch bindend overdrachtsdocument. Tijdens de gehele levensduur van het gebouw is dit model de basis voor beheer en onderhoud.

 

BIMLink USE-CASE

De BIMlink app is speciaal voor mobiele apparaten zoals de iPad ontwikkeld. De app brengt de BIMlink database op locatie binnen handbereik. Via iBeacons, RFID chips of QR-codes kunnen producten direct herkend worden en wordt de productpagina geopend. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om direct vanuit de app een foto te maken en deze aan de juiste ruimte/ object of activiteit te koppelen. De app biedt mogelijkheden voor gebouwopnames, inventarischeck, de Storingsdienst, het Ruimteboek en nog veel meer. Het is een zeer herkenbare use-case.

Indoor issue reporting en asset management.

De BIMLink app combineert efficiente invoer van gegevens en indoor location based content in één tablet app. Op basis van iBeacon techniek herkent de app waar de gebruiker zich in het pand bevindt. Het baken toont direct, uit een database, alle wetenswaardigheden over de ruimte waar de gebruiker zich bevindt. Het probleem rapporteren wordt vergemakkelijkt doordat de app voorzien is van barcode en foto-camera techniek.

Het met barcode gemarkeerde item wordt gescand, waarna de probleemomschrijving inclusief foto, gekoppeld aan het juiste item, wordt weggeschreven in de back-office. Makkelijker en accurater is bijna niet mogelijk.

More screenshots: