Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Minimum Lovable Product: NOS Teletekst

Auteur
Thierry Lammers
Datum
december 22, 2016

864x486Vandaag kondigt RTL aan de ze volgend jaar stopt met het publiceren van informatie op teletekst. De overlap met andere informatiediensten zorgt ervoor dat teletekst het onderspit moet delven. Wij vanuit BLAUD/e-office hebben wel iets met de mobiele varianten van NOS Teletekst. Wat begon als een klein technisch experiment van onze developers (we wilden gekleurde tekst op een BlackBerry tonen) eindigde als één van de meest mobiele populaire content services van Nederland. We waren ook de eerste partij met een app voor de iPhone terwijl je zo’n apparaat niet eens te koop was in Nederland.
Dat was een mooie opdracht van de NOS!

En wat blijkt: Teletekst is nog steeds zeer populair met 600.000-800.000 gebruikers per dag.
Woooot! Dat zijn toch significante cijfers!

In de vele presentaties die ik geef over Enterprise App development en app strategie haal ik vaak het (voornamelijk Nederlandse) fenomeen Teletekst aan. Het MVP (Minimum Viable Product) is namelijk een regelmatig gebruikte term als het gaat om app development. Mijn vraag aan de zaal is dan altijd: gaan je gebruikers dan wel wel echt fijn gebruik maken van je MVP? Het antwoord is vaak ‘Nee’, een MVP gaat je ambities vaak niet waarmaken.

Bij BLAUD gaan we daarom altijd voor het Minimum Lovable Product (MLP). Je wil namelijk je publiek direct charmeren met jouw app functionaliteit en content en niet pas over een paar releases. De NOS Teletekst App heeft een duidelijk Minimum Lovable Product-gehalte. De cijfers bewijzen het na meer dan 10 jaar nog steeds. De apps zijn namelijk altijd razendsnel, de bediening is nog steeds makkelijk en redelijk intuitief en –in dit geval zeer grote factor– de content is zeer actueel, to the point en relevant op een mobiel apparat. Nieuws, weer, verkeer, vluchttijden, you name it.

minimum_lovable
Ik ben blij dat het goed gaat met NOS Teletekst, ons eerste Minimum Lovable Product, zonder dat we het wisten.

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->