Categorieën

MobileIron 7.5 biedt de mogelijkheid om Activation lock te verwijderen van iOS devices.

Auteur
Thierry Lammers
Datum
december 13, 2014

ACTIVATION LOCK

Sinds iOS 7 hebben iOS devices als onderdeel van de Find my iPhone functionaliteit ook Activation Lock. Als een gebruiker Find my iPhone activeert wordt automatisch ook Activation Lock geactiveerd. Als Activation Lock is geactiveerd kan de betreffende iPhone of iPad na een factory reset (Wipe) alleen nog maar worden geactiveerd met het Apple ID waarmee Find my iPhone is aangezet. Op zich is dit prachtige functionaliteit want het maakt een gestolen iPhone/iPad onbruikbaar en dus is het stelen minder interessant. Maar er kleeft ook een nadeel aan Activation Lock! Als je namelijk als bedrijf iOS devices uitlevert aan je medewerkers en een medewerker zet vervolgens Find my iPhone aan moet er bij het inleveren van het device (b.v. omdat de medewerker uit dienst gaat) gecontroleerd moeten worden of Activation Lock aanstaat. Als dat het geval is zal de medewerker verzocht moeten worden om het uit te zetten. Gebeurt dat namelijk niet dan is het device niet meer opnieuw in te zetten.

NIEUW IN MOBILEIRON

In de nieuwste versie van MobileIron (7.5.0) is een optie toegevoegd waardoor vanuit de MobileIron Admin portal een Activation Lock Bypass Code naar het device kan worden gestuurd. Door een bypass code naar het device te sturen wordt de Activation Lock van het device verwijderd en kan het device weer worden geactiveerd.

LET OP:

Er is wel 1 voorwaarde waaraan moet worden voldaan om deze functionaliteit te kunnen gebruiken: het device moet voor het activeren van MobileIron in Supervised Mode worden gezet. Voor het activeren van Supervised mode op een device is de tool Apple Configurator nodig en deze tool werkt helaas alleen op een Apple Mac. Aan de andere kant kan de aanschaf van 1 Mac (Mini) veel kosten besparen omdat met Supervised Mode dus voorkomen kan worden dat devices door Activation Lock onbruikbaar worden.

mobileiron_large

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.

--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->