Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

Waar Microsoft EMS stopt gaat Lookout verder

Auteur
Thierry Lammers
Datum
juni 7, 2016

Sinds enige tijd biedt BLAUD, naast de bekende ‘standaard’ Enterprise Mobility Management product, een nieuw type toepassing waarmee de veiligheid van bedrijfsgegevens op een mobiel apparaat naar een hoger plan wordt gebracht. Dit nieuwste product in onze etalage heet Lookout en is een perfecte extra laag op een EMM oplossing. EMM richt zich vooral op het beheren van devices, het leveren van Enterprise App Stores, het verlenen van toegang tot een bedrijfsnetwerk etc.. Dit zijn dus vooral maatregelen in en om het mobiele operating system. Iets hoger in het OSI model zitten natuurlijk diverse apps die, al dan niet via minder formele routes, geïnstalleerd zijn op het apparaat. Ik wil u geen angst aanjagen maar hier gaat het vaak fout! Er zijn weinig maatregelen die je als bedrijf preventief kunt nemen om kwaadwillende apps binnen je bedrijf te weren. Je kán namelijk niet voorkomen dat iemand bewust of onbewust een kwaadwillende app installeert. Daarvoor zijn iOS en Android toch teveel een consumer georiënteerd product.

Mobile Thread Prevention van Lookout
Lookout controleert continu het gedrag van de apps die je installeert. Door middel van machine learning en een ‘app database’ die gevoed wordt door meer dan honderd miljoen ‘sensoren’ worden onregelmatigheden in code herkend maar worden ook risicopatronen gesignaleerd. Op basis van patroonherkenning kan vervolgens een voorspelling worden gedaan van eventuele toekomstige gevaren. Deze signalen worden bij onraad omgezet in een actie vanuit het EMM platform (MobileIron en Airwatch) om verlies van bedrijfsgegevens te voorkomen. Je kan hierbij denken aan het uitsluiten van het bedrijfsnetwerk, verwijderen van managed apps of wellicht zelfs het wissen van het hele toestel.

logos-1

Microsoft EMS en verder…
Microsoft is de laatste paar maanden luid en duidelijk aanwezig op de EMM markt met hun Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS). Ook aan dit product kent binnen de beveiligingsketen ergens een grens voor wat betreft Mobile Thread Protection (MPT). Het is daarom goed om te weten dat ook voor Microsoft EMS kan deze veiligheidsgrens sinds vandaag worden verlegd met Lookout. Microsoft heeft hiervoor een vergaande productintegratie van Lookout doorgevoerd in EMS. Om dat nog eens kracht bij te zetten heeft Microsoft tevens een onbekend geldbedrag geïnvesteerd in Lookout. Beide partijen hebben dus serieuze plannen!

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->