Met behulp van DEP en VPP gaat de uitrol van iOS devices nog soepeler!

Auteur
Thierry Lammers
Datum
februari 14, 2016

apple dep iconBedrijven die van plan zijn hun mobiele vloot uit te breiden of te vervangen zien nogal op tegen de logistieke en technische rompslomp van een dergelijk project.
Wat ons betreft is dat verleden tijd!
Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van het Apple Device Enrollment Program (DEP) en het Apple Volume Purchase Program (VPP).

DEP
Het DEP-programma maakt het mogelijk om bij een DEP-reseller (controleer dit voordat u apparaten aanschaft!) gekochte iOS devices te koppelen aan een Enterprise Mobility Management (EMM) oplossing zoals MobileIron, Intune of Good/BlackBerry.

Kort gezegd komt het erop neer dat, wanneer een DEP-device voor het eerst wordt opgestart (of na een factory reset) het apparaat direct wordt verbonden met uw EMM omgeving. In dit proces werkt Apple als een verkeersagent. Zodra een nieuw iOS device wordt opgestart zal deze zich bij Apple melden. Wanneer het apparaat bij Apple bekend staat als een DEP-device van uw organisatie kan daarmee doorverwijzing naar uw EMM omgeving tot stand komen. In de EMM omgeving configureert u zoals gewoonlijk wat een gebruiker vervolgens allemaal wel en niet met het device kan doen. Zo kunt u instellen dat een aantal vragen die u normaal gesproken tijdens de initiële setup moet beantwoorden, wordt overgeslagen.

Ook staat het device in Supervised mode, wat extra beheermogelijkheden biedt. Dit heeft als voordeel dat een device niet eerst via de IT afdeling moet om allerlei zaken in te stellen, maar dat u het device met een korte handleiding direct naar de eindgebruiker kunt sturen.

VPP
Het VPP-programma biedt de mogelijkheid om op een eenvoudige manier (betaalde) apps te distribueren. Verlaat een medewerker het bedrijf, dan is een licentie eenvoudig in te trekken en weer toe te kennen aan een nieuwe medewerker. In combinatie met het DEP-programma en EMM technologie kunt u applicaties op een eenvoudige manier naar iOS tablets en smartphones pushen. Een aantal EMM leveranciers biedt (binnenkort) de mogelijkheid licenties aan een device te koppelen in plaats van aan een gebruiker, waardoor de noodzaak voor een Apple-ID komt te vervallen.

Ter voorbereiding:
Om gebruik te kunnen maken van het DEP-programma hebt u een DEP-account nodig. U moet hiervoor een apart Apple-ID creëren. Voordat u een DEP-account kunt aanvragen moet uw bedrijf beschikken over een DUNS nummer en hebt u het DEP-reseller ID van uw reseller nodig. Let op: in Nederland zijn slechts enkele resellers ook daadwerkelijk DEP-reseller.

Meer informatie over het DEP-programma vindt u op https://www.apple.com/nl/iphone/business/docs/DEP_Guide_NL.pdf

Meer informatie ver het VPP-programma vindt u op http://images.apple.com/nl/business/docs/VPP_Business_Guide_NL_Aug14.pdf

Meer informatie over het aanvragen van een DUNS nummer vindt u op
http://www.dnb-nederland.nl/dnb-data/dunsnummer

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om DEP aan uw MDM/EMM oplossing te koppelen of heeft u nog geen DEP-reseller, neem dan contact met ons op. Één berichtje met uw contactgegevens naar hello@blaud.com en wij helpen u verder!

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.

--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->