Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

Lost and found dankzij MobileIron (en een eerlijke vinder)

Auteur
Thierry Lammers
Datum
februari 11, 2017
Lost and Found Sign

Gevonden voorwerpen

Het kan de beste overkomen: in Rotterdam kwam één van de BLAUD collega’s tot de ontdekking dat hij zijn zakelijke smartphone in de trein had laten liggen. Een trein die inmiddels al weer was vertrokken richting Utrecht. Uiteraard is eerst geprobeerd vanaf zijn privé toestel zijn smartphone te bellen in de hoop dat iemand op zou nemen, maar helaas. Dus de eerstvolgende trein richting Utrecht CS genomen.

Door het toestel, in samenwerking met de BLAUD Support desk, in MobileIron aan een Privacy-label (met location tracking ingeschakeld) te koppelen, kon een collega op kantoor via de MobileIron console zien dat het toestel inmiddels was gearriveerd op spoor 6 en daar een tijdje bleef liggen. Uiteraard stond hij klaar om indien nodig een wipe commando naar het device te sturen.

Even later zag hij dat het toestel iets verplaatst was. Via de GPS coördinaten die in MobileIron werden weergegeven kwam de inmiddels op Utrecht CS gearriveerde onfortuinlijke collega, bij een kiosk terecht waar, jawel, de telefoon door een eerlijke vinder was afgegeven. Dank aan deze anonieme weldoener!

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->