Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Less is (vaak) more: MobileIron Homescreen policy

Auteur
Thierry Lammers
Datum
februari 20, 2017

iOS 9.3 en hoger biedt, in combinatie met MobileIron, de mogelijkheid om een standaard indeling van het home-screen naar devices te pushen. Met een MobileIron Homescreen policy bepaal je als organisatie welke apps er getoond worden op welke pagina van het device en welke app er getoond worden in de ‘Dock’.

Per pagina op het device kan worden bepaalde welke applicaties en/of webclips er getoond moeten worden en op welke positie of dat bepaalde applicaties in een folder moeten worden geplaatst. Vanuit de Homescreen policy kunnen er ook extra pagina’s en folders worden toegevoegd aan het device.

home-screen-layout

Met behulp van een MobileIron App Restrictions Configuration bovendien worden geconfigureerd welk applicaties er wel (whitelist) of juist niet (blacklist) getoond en gebruikt mogen worden op het device. Hiermee is het dus eenvoudig mogelijk om de vele, vaak overbodige, applicatie te verbergen op een device.ios-app-restrictions

Door gebruik te maken van een Home Screen Layout Policy en een App Restriction Configuration zorg je ervoor dat op alle devices alle applicaties op dezelfde plaats staan (ook handig voor support) en er geen overbodige applicaties worden getoond. Bovendien kan je ervoor zorgen dat de veel gebruikte applicaties, bijvoorbeeld een andere mail-applicatie dan de Apple mail-applicatie, of MobileIron Web@Workin de ‘Dock’ worden gezet.

Er is wel 1 beperking, Home Screen Layout Policy en App Restriction Configuration kunnen uitsluitend worden gebruikt op zogenaamde ‘supervised devices’. Dit betreft dus devices uit het Apple DEP programma, dan wel devices die met behulp van Apple Configurator in supervised mode zijn gezet.

Wil je meer informatie over deze functionaliteit of over het Apple DEP programma? U weet ons te vinden! Wilt u Apple DEP devices aanschaffen? Wij brengen u graag in contact met onze hardware partners!

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->