Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

iOS 10, wat u voor uw bedrijf moet weten

Auteur
Thierry Lammers
Datum
september 17, 2016

ios10logoAfgelopen week is iOS 10 uitgebracht. Apple heeft in deze release (wederom) geïnvesteerd in het nog efficiënter en beter toepassen van Apple devices in het bedrijf maar ook in het onderwijs. iOS 10 is niet uitsluitend een Apple feestje, er is ontwikkeld aan een ecosysteem waarbij ook technologie partners zoals Cisco kunnen bijdragen aan een betere user experience. Vaak zijn dit niet eens voor de eindgebruiker zichtbare zaken maar meer onderhuidse, soms broodnodige, verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om prioriteit te kunnen geven aan specifieke applicaties voor een betere performance en kwaliteit (denk aan VoIP communicatie).

iOS 10 bevat tientallen nieuwe features die vooral bedoeld zijn om de eindgebruiker blij te maken. Mocht je er tijd (32 minuten om precies te zijn) voor hebben, hieronder een Youtube filmpje van 9to5Mac waarin 75 nieuwe features (de ene wat spectaculairder dan de andere) worden getoond.

iOS 10 Features voor het bedrijfsleven:

CallKit is een API voor ontwikkelaars om hun VoIP App te kunnen laten functioneren als standaard App voor telefonie. Cisco is de eerste partij die hier gebruik van maakt in de Cisco Spark App.

Universal Clipboard, de naam zegt het al: 1 Clipboard voor al je Apple devices. Dus een ‘knippen’ actie op 1 apparaat stelt je in staat de content te ‘plakken’ in applicaties op andere devices. Het is een Apple only functionaliteit aangezien iCloud wordt gebruikt als doorgeefluik. Uiteraard moeten alle apparaten gebruik maken van hetzelfde Apple ID. Minimale requirements: macOS Sierra en/of iOS 10. Bedrijven wordt aangeraden na te denken of deze functionaliteit wenselijk is binnen hun omgeving.

Auto Unlock. Een Macbook met Auto Unlock is een feature voor Apple Watch gebruikers. Hiermee wordt de Macbook (vanaf macOS Sierra) unlocked wanneer de persoon in de buurt van computer komt. Het horloge moet daadwerkelijk gedragen worden, zodra het horloge wordt afgedaan zal de computer op slot gaan. Het ontgrendelen gebeurt uitsluitend binnen een afstand van minder dan 3 meter.

VPN IKEv2 EAP-only Mode is een verbetering in de VPN mogelijkheden binnen iOS. Met de EAP (Extensive Authentication Protocol) support worden bedrijven voorzien van betere en veiligere toegangsmogelijkheden tot hun bedrijfsnetwerk en applicaties.

MDM Updates op macOS. Device management is lang niet meer het terrein van smartphones en tablets, ook laptops kunnen steeds beter beheerd worden met EMM producten. Als een Mac is uitgerold via DEP kan het apparaat worden beheerd waardoor het mogelijk wordt het apparaat en meerder applicaties te configureren.

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->