Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Hieperdepiep \0/ de iPhone bestaat 10 jaar

Auteur
Thierry Lammers
Datum
juni 30, 2017

iPhone met Teletekst iconIk weet het nog goed; 10 jaar geleden had Gijs, onze grafisch ontwerper, een iPhone gekocht. Het apparaat was nog niet eens in Nederland te koop en het aan de praat krijgen van het machientje met een Nederlandse sim was nog niet eens zo makkelijk. Heel de wereld (mijzelf meegerekend) leefde eigenlijk nog in een BlackBerry bubble met veel toetsjes om efficiënt mail mee weg te duimen. Toch merkte je dat deze smartphone anders was dan alles wat er op dat moment op de markt verkrijgbaar was. Alles voelde meer vloeiend en smaakvoller aan.

Op een gegeven moment werd BLAUD (destijds bekend als e-office mobile) benaderd door NOS; Roeland Stekelenburg aan de lijn. Of wij onze populaire BlackBerry Teletekst applicatie (gelanceerd juni 2006) wilden porteren naar iOS. Mind you, dat was nog steeds op het moment dat de iPhone niet te koop was in Nederland en een appje van ons alleen zou kunnen draaien op een jailbroken device. Hoeveel bereik wil je hebben met je oplossing?

Uiteindelijk publiceerden we samen met de NOS op 3 juni 2008 de officiële NOS Teletekst app voor iOS in de Apple Appstore. De eerste generatie iPhones is overigens nooit in Nederland verkocht. De iPhone 3G is pas in de tweede helft van 2008 op de markt gekomen. Dat geeft wel aan dat de NOS een vooruitziende blik had.

De iPhone is dus jarig maar daarmee viert BLAUD ook een klein beetje feest: de geboorte van multi OS app development voor onze klanten!

Voor de nostalgici onder ons nog wat leuke linkjes:

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->