Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

Gooligan malware ontdekt door Check Point: meer dan 1 miljoen Google accounts getroffen

Auteur
Thierry Lammers
Datum
november 30, 2016

info_2_revised-11-23-16-copy-768x512Check Point heeft vandaag bekend gemaakt dat haar security research teams nieuwe malware hebben ontdekt: Gooligan.
Volgens Check Point zijn inmiddels enkele tientallen apps in, met name alternatieve app-stores, geïnfecteerd en zijn meer dan een miljoen Google accounts getroffen. Gooligan is daarmee mogelijk een van de grootste hacks van Google accounts tot nu toe. In dit blog-item van Check Point wordt een en ander verder toegelicht en is een (niet gelimiteerde) lijst met geïnfecteerde apps beschikbaar gesteld. Vooralsnog lijkt het probleem zich vooral af te spelen in Asië dat goed is voor meer dan de helft van de infecties. Er zijn, volgens de informatie van Check Point, nog geen 100.000 (9% van het totaal) apparaten getroffen in Europa.

Snel checken of je door Gooligan bent getroffen? Volg deze link: https://gooligan.checkpoint.com

Mobile Threat Prevention, kortweg MTP, is het nieuwe (mobiele) beveiligen. Bovenstaande bericht geeft maar weer eens aan hoe logisch een dergelijke oplossing is. Apps vormen de nieuwste ‘attack vectors’ voor uw organisatie. Zeker in combinatie met een Enterprise Mobility Management product als MobileIron of BlackBerry/Good is dit een zinvolle toevoeging aan uw informatie-bewapening.

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->