Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Het gevaar van dode apps en achterstallige updates

Auteur
Thierry Lammers
Datum
oktober 15, 2016

keepcalmandupdateKen je dat gevoel? Dat je lang aan een document hebt gewerkt en op een gegeven moment crasht je computer? Uren werk weg! Als je dan gebruik hebt gemaakt van de auto save optie van je software dan heb je nog een redelijke kans dat een deel van je werk bewaard is gebleven.

Dode apps
Voor mobiele apps zou je eigenlijk ook zoiets willen hebben. Niet een auto save maar een auto-update optie. De praktijk is echter dat je, van de vele applicaties die op je devices geïnstalleerd zijn, er waarschijnlijk maximaal 10 daadwerkelijk worden gebruikt. De rest van de apps kennen meestal een sluimerend bestaan op uw appatuur. Het gevaar hierbij is dat deze sluimerende apps letterlijk uit het zicht onttrokken worden en daarmee niet regelmatig bijgewerkt worden. Regelmatig treffen wij bij klanten devices aan waar het operating system en de geïnstalleerde apps al tijden niet meer zijn bijgewerkt. Soms staan er zelfs ‘dode’ applicaties op het apparaat die helemaal niet meer functioneren omdat de bijbehorende serverdienst is uitgeschakeld. In zo’n geval zal de app zich niet zelfstandig de-installeren. Ook wanneer een app al tijden uit de appstores is verwijderd zal de app blijven voortleven op uw device.

Lek dichten
Het probleem met dit achterstallige onderhoud op apps en operating systems is dat er gaandeweg een steeds groter security issue ontstaat. De aanleiding van een update is namelijk regelmatig het dichten van een gegevenslek. Mogelijk ontstaat er dus zelfs een veiligheidsrisico binnen het bedrijfsnetwerk bij slecht systeemonderhoud.

Het advies van BLAUD: informeer uw gebruikers over de noodzaak van software updates en controleer via het EMM console de status en versies van de mobiele operating systems en apps binnen uw organisatie.

Keep calm & update!

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->