Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

device uitrolstraat: time is money

Auteur
Thierry Lammers
Datum
april 7, 2016

61f38a7Bij BLAUD verrichten we, naast de implementatie en beheer van complexe Enterprise Mobility Management omgevingen en de bouw van Enterprise Apps, ook nog wel eens ‘lopende band werk’. Dat ‘lopende band werk’ heeft helaas een negatieve klank en dat zou het absoluut niet moeten hebben. Met onze ‘lopende band’ zorgen we namelijk voor een vlekkeloze uitrol van smartphones, tablets bij onze klanten. BLAUD heeft het uitleverproces tot een kunst verheven en ik noem dit dan ook graag een Sinterklaas project.

De eigenschappen van een Sinterklaas project:

  1. de eindgebruikers plannen zelf in wanneer, op welke tijd op welke locatie ze hun nieuwe toestel in ontvangst nemen. Dat regelen we in ons planningsportaal. Indien gewenst passen we het portaal aan zodat de klant extra informatie kan aanleveren zoals de keuze van type toestel, accessoires en of een training gewenst is.
  2. de concrete business case in tijd- en kostenbesparing zit in een efficiënte uitlevering van de toestellen. BLAUD regelt de volledige registratie, configuratie en distributie van de nieuwe toestellen. De toestellen liggen, ingespoeld met de juiste instellingen en apps, vervolgens klaar voor ontvangst op de juiste locatie (handig zo’n planningsportaal!). Uiteraard maken we gebruik van de nieuwste technieken om de uitrol zo soepel mogelijk te laten verlopen, denk aan Apple DEP en Samsung Knox Custom Configurator. Het nieuwste trucje wat we inzetten is configureren zonder typen met behulp van NFC tags.
  3. Na ontvangst verzorgen we een praktische producttraining of, als het om een grotere verandering gaat, werken we samen met Work21 voor een verdergaand adoptieproces. Afhankelijk van uw organisatie en ambitie kiest u een programma. Soms is een 1:1 sessie wenselijk, soms is een eigen digitaal magazine met video het meest effectief, wij zoeken het voor u uit!
  4. Nazorg en continuïteit wordt vaak vergeten. Ook na de projectmatige uitlevering zullen er medewerkers komen en gaan en sneuvelt er zo nu en dan een toestel. De uitlever user-experience uit de eerder genoemde punten moet dan ook in die situaties van geleverd worden.

De beschreven aanpak heeft als belangrijk voordeel dat de eindgebruiker weinig of geen tijd hoeft te besteden aan het correct inrichten van zijn/haar mobiele werkomgeving. Een direct gevolg dáárvan is dat de service desk tijdens een uitrol betrekkelijk weinig onnodige vragen gesteld krijgt. Neem je vervolgens de adoptie ook nog mee, dan voorkom je ook nog eens dat de helpdesk zogenaamde bedieningsvragen (hoe kan ik…, waar kan ik…) moet beantwoorden.

Kortom, meer productiviteit voor uw medewerkers en uw servicedesk kan zich blijven richten op day to day business.

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->