Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

Dag mITE, het was leuk je gekend te hebben

Auteur
Thierry Lammers
Datum
september 29, 2016

mitelogoHet regent Enterprise Mobility milestones deze week. Het speelveld rondom BLAUD is volop in beweging. BlackBerry kondigde gisteren (28 september) aan dat ze gaan stoppen met het produceren van hardware. Ik durf wel te beweren dat BlackBerry dé partij is geweest die de wereld heeft laten kennismaken met mobiel werken en daarbij (nogal relevant) nooit de gegevensbeveiliging als bijzaak heeft gezien. Wellicht gaan we nog wel BlackBerry hardware zien maar dan waarschijnlijk in licentievorm. De Android implementatie komt dan nog steeds bij BlackBerry vandaan maar de uitvoering in letterlijk tastbare (hardware) vorm zal bij andere bedrijven vandaan komen.

In de tijd dat de BlackBerry projecten bij ons bij de vleet werden uitgevoerd hadden we ook een sterke concurrent. Deze concurrent (GPXS) is in juli 2015 failliet verklaard en daarmee verdween onze antagonist op het vlak van BlackBerry business. En eigenlijk is dat jammer. Als bedrijf blijf je alleen maar scherp als er concurrentie is. Je moet creatief zijn en de markt nauwgezet volgen. Iedere dag weer en weer en weer en weer.

Gisteren las ik op Computable.nl het bericht dat de naam mITE van de het toneel gaat verdwijnen. mITE, de gerespecteerde EMM concurrent uit IJsselstein, kwam BLAUD veel tegen in de strijd om MobileIron projecten. Zowel bij BLAUD als bij mITE leeft een gezonde competitieve sfeer. Als je dan toch moet verliezen (niet teveel natuurlijk), dan maar van mITE. You win some, you lose some was de mindset bij beide partijen. mITE is vorig jaar overgenomen door Vodafone en zal dus als naam per 1 oktober volledig van het toneel verdwijnen. Hoe dat uitpakt, nu ze echt niet meer onafhankelijk zijn, zal de tijd leren. De producten en diensten zullen namelijk volledig opgaan in het Vodafone aanbod. Eigenlijk jammer, want hier in Houten hielden we op een bepaalde manier wel van die concurrentie uit IJsselstein.

Het waren een paar mooie jaren Mart, Murat, Richard en team!

Met collegiale groet,
Team BLAUD!

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->