Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening

Android budget smartphones: hardware inclusief backup service naar China

Auteur
Thierry Lammers
Datum
november 17, 2016

blu_cheapo_leakingJe denkt altijd: waar doen ze het toch van, zoveel techniek voor maar een paar tientjes. Die goedkope devices (bij BLAUD noem we de goedkope tablet equivalent ook wel ‘Kruidpad’) hebben schermen, processors, geheugen, software. Daarnaast zit er ook nog een hele distributieketen tussen de fabriek en de afnemer waar meerdere schakels een centje moeten verdienen aan het apparaatje. Een ding is zeker, een degelijk service apparaat, onder andere voor het beschikbaar maken van Android software updates, krijg je er niet bij. Kortom, in no-time wordt zo’n device qua beveiliging twijfelachtig en ongewenst binnen het informatiedomein van uw bedrijf. Sterker nog ook je persoonlijke identiteit wil je eigenlijk niet toevertrouwen aan zo’n apparaat.

Laten we blij zijn dat er bedrijven als Kryptowire zijn die dit soort producten aan de tand voelt. Deze week werd namelijk duidelijk dat er nog een ander business model achter de goedkope devices kan schuilen: jouw gegevens. Meer dan 700.000.000 (het aantal nullen klopt!) Android budget devices met pre-installed backdoors sturen namelijk iedere 72 uur SMS berichten, call logs, contactgegevens, locaties en app data naar China. Laat dat even op u inwerken.

BLAUD’s aankoopadvies is daarom: better be safe than sorry en koop je apparatuur van gerenommeerde fabrikanten via gerenommeerde kanalen.

 

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->