Open for business
Het Coronavirus
Aangepaste dienstverlening
Categorieën

Bring Your Own Laptop? MobileIron Bridge!

Auteur
Thierry Lammers
Datum
oktober 12, 2016

Een werkplek bestaat al lang niet meer uit alleen maar een desktop of laptop, maar ook uit bijvoorbeeld tablets en smartphones. De komst van dit soort mobiele devices heeft geleid tot de opkomst van Enterprise Mobility Management (EMM).

EMM is natuurlijk de ideale oplossing voor het beheer van een omgeving met meerdere besturingssystemen. Ook wanneer er sprake is van een BYOD programma binnen het bedrijf is EMM daarom dus een zinvolle investering. We zien dat er, binnen bedrijven, naast privé smartphones steeds vaker privé laptops ingezet worden, al dan niet via een virtual desktop oplossing. Deze privé laptops zijn niet opgenomen in het domein en zijn daardoor niet/minder goed te beheren met de traditionele beheer oplossingen.

Dat is dan ook direct de reden waarom MobileIron als EMM oplossing voor u een oplossing is. Het ondersteunt een breed scala aan besturingssystemen, heeft oplossingen in huis om Windows 10 werkplekken te kunnen beheren en kan beter overweg met het grote aantal updates die door de OS ontwikkelaars uitgebracht worden.

Voor het beheer van de traditionele werkplekken wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Hierbij krijgt de gebruiker een pre-installed PC die in het domein wordt opgenomen en waarmee het alleen datgene kan doen wat door IT wordt toegestaan.

mobileiron bridgeDit gaat niet goed samen met de komst van allerlei mobiele devices die vaak niet eens in het bedrijfsnetwerk zijn opgenomen, en soms geen directe verbinding hebben met het bedrijfsnetwerk. Met de komst van MobileIron Bridge maakt MobileIron het mogelijk om Windows 10 beter te beheren dan voorheen.
Enkele functies die we in MobileIron Bridge terugzien zijn:

  • Complete controle of PC’s met EMM
  • Beheer PC’s op afstand (zonder fysieke toegang)
  • Reduceer de noodzaak voor het maken van (laptop)images
  • Het doormiddel van Powershell uitvoeren van GPO gebaseerde commando’s
  • Het beheren en bewerken van het Windows register
  • Het uitrollen van Win32 applicaties (non-MSI)
  • Inzicht in de gebruikte software van het werkstation
  • Het verwijderen van bloatware van het werkstation

Met MobileIron Bridge wordt het mogelijk om de kosten voor het beheer te reduceren, een hogere beveiliging af te dwingen en het gat te vullen tussen de moderne en traditionele PC tools voor beheer. Windows 10 is wat betreft beheersbaarheid op een gelijk niveau met de mobiele besturingssystemen zoals Android en iOS.

Klinkt goed,
Vertel me meer!
Bel me terug voor meer informatie.
--> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> --> -->